Fortif 1 prehransko dopolnilo – probiotik za obnovo črevesne bakterijske flore (debelo črevo), BREZ LAKTOZE

Hot

Fortif 1 prehransko dopolnilo – probiotik za obnovo črevesne bakterijske flore (debelo črevo), BREZ LAKTOZE

16,50 

Prehranska dopolnilo, ki temelji na Baobabu. Namenjeno je podpori in obnovitvenem delovanju črevesne bakterijske flore s koristnim FOS in inulinom. Vitamin B2 prispeva k vzdrževanju normalne sluznice, vitamini B1 in B6, folata in niacina, ki prispevata k normalnemu energetskemu metabolizmu.

 

Šifra: 8033831001528-1 Kategoriji: ,
  • Opis
  • Dodatne informacije
  • Mnenja (0)
  • Sestavine
  • Povprečna vrednost

Opis

Prehranska dopolnilo, ki temelji na Baobabu. Namenjeno je podpori in obnovitvenem delovanju črevesne bakterijske flore s koristnim FOS in inulinom. Vitamin B2 prispeva k vzdrževanju normalne sluznice, vitamini B1 in B6, folata in niacina, ki prispevata k normalnemu energetskemu metabolizmu. | NE VSEBUJE LAKTOZE.

Probiotik, ki učinkuje prioritetno na delovanje debelega črevesa.

SEVI:

Lactobacillus rhamnosus (DSM 21981) 100 MLD UFC / g

Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD UFC / g

Bifidobacterium Bifidum (DSM 22892) 100 MLD CFU / g

  • Obnova črevesne bakterijske flore in metabolične terapije.
  • Koristno za tiste, ki imajo težave s črevesnimi plini.
  • Sindrom razdražljivega kolona.
  • Težave z zaprtjem.
  • Spodbuja rebalansiranje črevesne bakterijske flore.

Neto: 17,1g, Kapsule: 30 (570mg)

Proizvedeno in pakirano 100% v Italiji: Erbenobili srl, Contrada Torre Pavone Z.I.s.n., 70033-Corato (BA) Italy.

Distributer: Ervita d.o.o., Pesnica pri Mariboru 47, 2211 Pesnica pri Mariboru.

Opozorila: Hranite izven dosega otrok mlajših od 3 let. Ne prekoračite (najvišjega) priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo raznovrstno prehrano..

Odmerek: 4 kapsule na dan.

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, daleč stran od virov toplote.

Vsebuje Lactobacillus rhamnosus in Lactobacillus acidophilus, ki sta koristna za obnovo črevesne flore in z njo povezanih presnovnih procesov. Zelo ugodno za osebe, ki imajo težave zaradi tvorbe črevesnih plinov ob običajnem ali upočasnjenem delovanjem črevesja, sindromom razdražljivega črevesja, drisko ali zaprtje.

Opis: Spodbuja ponovno uravnovešenje črevesne bakterijske flore in z njo povezane fiziološke procese. Koristi v primeru fermentacije rastlinskih vlaken in živil bogatih z ogljikovimi hidrati.

Opis aktivnih sestavin Lactobacillus Acidophilus

Znano je, da je Lactobacillus acidophilus najpomembnejša koristna bakterija v tankem črevesju in spodbuja idealno okolje za pravilno prebavo in presnovo hrane. Kot bomo videli v nadaljevanju, so raziskave pokazale, da opravlja tudi veliko drugih pomembnih funkcij. Žal ima danes večina ljudi zmanjšano prisotnost koristnih bakterij v črevesju zaradi osiromašenih in umetno predelanih živil, onesnaževanja in stresa.

Acidophilus lahko uničijo:
– stresni dogodki,
– klorirana ali fluorirana voda,
– slabe prehranjevalne navade,
– antibiotiki in kontracepcijske tabletke.
Zato je danes dodajanje kvalitetnih bakterij Acidophilus postalo nujno, ne le za preprečevanje nastanka bolezni črevesja, temveč tudi za premagovanje disbioze in povrnitev funkcionalnosti celega organizma, ki je pogoj za razrešitev katerekoli patologije.

Prehranske koristi:

A) Na splošno jemanje Acidophilusa izboljšuje prebavo in asimilacijo ter preprečuje napenjanje in napihnjenost po obroku.
B) Jemanje Acidophilusa običajno izboljša ali celo reši težave z zaprtjem.
C) Lactobaillus acidophilus zagotavlja telesu encim laktozo, ki mnogim ljudem primanjkuje in jim s tem pomaga asimilirati mlečne izdelke in tako poveča možnost za uporabo kalcija, ki ga vsebujejo. Žal, komercialni jogurti vsebujejo neaktivne bakterije, ki se v črevesju ne morejo razmnoževati, v vsakem primeru pa vsebuje en jogurt kvečjemu le nekaj milijonov živih laktobacilov.
D) Acidophilus sodeluje v asimilaciji in proizvajanju vitaminov skupine B.

Protimikrobno in protivirusno delovanje

Chaitow & Trenev (1990) navajata, da so med vsemi sposobnostmi, ki jih imajo nekatere koristne bakterije, najpomembnejše njihove izjemne antibiotične, antibakterijske, protivirusne in proti glivične sposobnosti. Med njimi izstopa Acidophilus DDS-1. Glede na raziskave, ki jih je izvedla ekipa profesorja Shahani, je “protimikrobno delovanje (Acidophilusa) posledica proizvajanja mlečne kisline, vodikovega peroksida in antibiotičnih snovi” (Chaitow & Trenev, str. 55). Zlasti vrsta DDS-1 proizvaja tudi acidofilin, ki je najmočnejši izmed naravnih antibiotikov. Študije profesorja Shahani in njegovih sodelavcev so pokazale močno aktivnost antibiotičnih snovi, ki jih proizvaja Acidophilus, proti Escherichiji coli, Proteusu mirabilis in različnim vrstam Clostridiuma, Salmoneli, Shigeli in Stafilokoku. Študija, ki sta jo izvedla Gilliland in Speck (J. Of Food Protection, 40, str. 820-823, 1977), je pokazala, da Acidophilus do 98,2% zavira rast Streptokoka aureus, Salmonele Typhimurium in Clostridiuma perfringens.

Lactobacillus rhamnosus

L. rhamnosus je vrsta probiotične bakterije. Probiotične bakterije so po definiciji organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo “živi mikroorganizmi, ki prinašajo koristi za zdravje gostitelja, če se jih jemlje v primernih količinah.” Leta 1983 sta Lactobacillus rhamnosus v črevesju zdravega človeškega telesa prvič izolirala znanstvenika Barry Goldin in Sherwood GORBACH, ki sta dokazala, da je izjemno dobro tolerira močne kisline, ki so normalno prisotne v želodcu in črevesju.

Začetnici “GG” v imenu seva L. rhamnosus GG ima svoj izvor v priimkih obeh znanstvenikov. Kot drugi probiotiki ima tudi L. rhamnosus koristne lastnosti za črevesni trakt. Prav tako je v veliko pomoč imunskemu sistemu, še posebej v boju proti patogenom v črevesju in sečilih. L. rhamnosus se uporablja tudi kot naravni konzervans v izdelkih na osnovi jogurta – v tem primeru se bakterija pritrdi na notranje stene črevesja in spodbuja rast koristnih organizmov, ki spodbujajo prebavo.

To je probiotična bakterija, ki pomaga odpraviti in preprečiti rast škodljivih bakterij v črevesnem traktu. Največ ljudi verjetno pozna bakterije vrste Lactobacillus, ki jih mnogi proizvajalci jogurta predstavijo kot veliko pomoč pri prebavi in redni črevesni aktivnosti. Lactobacillus se že stoletja uporablja pri proizvodnji mlečnih izdelkov, saj pomagajo pri fermentaciji. V 20. stoletju so jih raziskovalci začeli preučevati in ocenjevati njihove pozitivne učinke na človeško telo in sposobnost preprečevanja bolezni in okužb.

Lactobacillus rhamnosus GG znatno znižuje inducirano citotoksičnost Salmonele (p = 0,001) in adhezijo Salmonele (p = 0,001) CaCO 2 celic med toplotno obremenitvijo, medtem ko ni imela bakterija Lactobacillus gasseri nobenega učinka. Zaključek: rezultati kažejo, da stres povečuje toplotno občutljivost epitelijskih CaCO 2 celic črevesja za adhezijo Salmonelle in povečuje citotoksični učinek salmonele med okužbo. Uporaba probiotika L. rhamnosus GG lahko zmanjša resnost okužb med stresom epitelijskih celic.

Sadež Baobaba
Sestavljen je iz pribl. 6,7% vode, 0,2% maščobe, 2,6% beljakovin, 44% vlaknin, 5,3% pepela, taninov in sluzi.

Sadež vsebuje naslednje minerale: kalcij, železo, magnezij, kalij, fosfor, cink, mangan, baker in molibden.

Prisotni vitamini: vitamin A, vitamini B1, B2, B3, B6 in vitamin C; slednji je prisoten v zelo veliki količini, saj ga 100 gramov pulpe vsebuje kar 300 mg. Za primerjavo – pomaranča vsebuje 50 mg vitamina C, medtem ko ga baobab vsebuje 300 mg, kar pomeni, da ima sadež baobaba kar 6-krat več vitamina C kot pomaranča.

Vsebnost aminokislin: glutaminska kislina, arginin, cistin, glicin, fenilalanin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, prolin, metionin, tirozin, triptofan, valin in treonin.

Vsebuje maščobne kisline omega 3, omega 6, omega 9, antocianine, flavonoide, fenole, galno kislino in vinsko kislino.

Lastnosti in koristi Baobaba
Krepi imunski sistem
Predvsem ima plod tega neverjetnega drevesa odlične antioksidativne lastnosti, tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina C, zato so njegove koristi najbolj očitne pri krepitvi imunskega sistema in pri preprečevanju delovanja prostih radikalov.
Koristno delovanje v črevesju
Obilje prehranskih vlaken je pomembno za pravilno delovanje črevesja, olajša prehajanje hrane, uravnoveša bakterijsko floro in preprečuje zaprtje. Zlasti pulpa sadežev baobaba ima prebiotično delovanje s stimulativnimi učinki na rast endogenih saprofitskih bakterij.
Nedavne študije so dokazale, da je redno uživanje živil, bogatih z vlakninami ob hkratnem uživanju raznolike prehrane, sposobno vzdrževati zdrav prebavni sistem in s tem preprečiti nastanek tumorjev.
Bogat z mineralnimi solmi
Zaradi dobre vsebnosti mineralnih soli je baobab zelo primerna hrana za tiste, ki se ukvarjajo s športom in morajo telesu povrniti minerale ter hitro pridobiti energijo.
Analgetične lastnosti
Sadež baobaba ima tudi protibolečinske, protivnetne, prebiotične in probiotične učinke.

Inozitol
Je zelo preprosta molekula s šestimi atomi ogljika, ki ima enako grobo formulo kot glukoza (C6-H12-O6); prvič so ga odkrili leta 1850, ko ga je znanstvenik Joseph Scherer izoliral iz živalske mišice (grško: inos = mišica). Molekula inozitola, ki je bila nedavno opredeljena kot probiotična molekula (nastala pred pojavom življenja na zemlji), več kot 160 let spodbuja veliko zanimanja na različnih področjih medicine.
Inozitol, ki se ga zmotno uvršča med sladkorje, je v resnici karbociklični poliol (polioli so kemične spojine, ki vsebujejo več skupin OH in imajo najpomembnejšo vlogo v prehranskih znanostih).

Viri inozitola
Količina inozitola, ki ga sintetizira telo, je dosti večja od količine inozitola, ki ga zaužijemo s hrano. Najpomembnejši organi, ki so povezni z njegovo sintezi so ledvice in jetra, več študij pa kaže tudi na zunaj ledvično in zunaj jetrno sintezo molekule. Glavna tkiva, ki so vključena v biosintezo tega cikličnega polialkohola so: semenske vrečke, testisi, obmodek in nekateri deli možganov.

Otrobi, polnozrnate žitarice, pivski kvas, pšenični kalčki, orehi, meso in sadje, kot so pomaranče in melone ter sok grenivke, so glavni prehranski viri inozitola. V vsakem primeru je vnos inozitola s hrano dokaj nizek – “The American Journal of Clinical Nutrition” navaja, da bi morali zaužiti celo melono, če bi želeli pridobili 1 g inozitola, medtem ko izgleda, da lahko obe človeški ledvici sintetizirata približno 4 g inozitola na dan.
Inozitol in diabetes

Inozitol je pomemben prenašalec tipa 2 za inzulin, kar pomeni, da je inozitol znotraj ciljnih celic sposoben prenašati in širiti fiziološko sporočilo inzulina s širjenjem njegovega signala. Iz tega razloga je pomanjkanje inozitola povezano z inzulinsko rezistenco (zmanjšanje učinkov inzulina) in z diabetesom mellitusom (sladkorna bolezen tipa 2).

Inozitol in plodnost
Poznana je kombinacija inozitola in sindroma policističnih jajčnikov: številne znanstvene študije kažejo, da inozitol pozitivno vpliva na delovanje jajčnikov z zmanjšanjem vrednosti plazemskih androgenov, trigliceridov, krvnega tlaka in ravni inzulina ter ponovno vzpostavi reden cikel jajčnikov z izboljšanim zorenjem oocitov.

Inozitol ima tudi ključno vlogo pri povišanju spermatogeneze: številne študije dokazujejo, da nizke stopnje inozitola preprečujejo dozorevanje semenčic, s posledičnim zmanjšanjem njihovega števila. Pomanjkanje te molekule ovira prehod semenčic iz testisa v obmodek, poleg tega pa inozitol s stabilizacijo citoskeletnih proteinov (citoskelet = mreža med seboj povezanih filamentov in tubulov, ki daje obliko celici), uravnava mobilnost sperme. Na tem področju je inozitol zelo obetaven, saj lahko optimizira število, obliko in gibljivost moških spolnih celic.

Inozitol in holesterol
Še ena pomembna vloga inozitola je zaščita ravni plazemskega holesterola, saj lahko prost inozitol v telesu spodbudi proizvodnjo lecitina, s posledičnim zmanjšanjem ravni holesterola v krvi. Nekatere študije kažejo, da pomanjkanje inozitola v prehrani povzroči povečanje holesterolemije in jetrne steatoze (zamaščenosti jeter).

Dobri obeti se kažejo tudi za sladkorne bolnike, saj izgleda, da vnos prehranskih dopolnil z inozitolom poveča prevodnost živcev pri bolnikih s sladkorno boleznijo, ki pogosto trpijo zaradi zmanjšane hitrosti perifernega, senzoričnega in motornega živčnega prenosa, ki ni vedno posledica nevropatije.

Inozitol proti tesnobi (anksioznosti)
Študija, ki je bila objavljena leta 2001 na straneh revije “Journal of Clinical Psychopharmacology”, dokazuje veljavo inozitola kot naravnega sredstva proti tesnobi: zdi se, da je zelo učinkovit pri paničnih napadih, depresiji, obsesivno-kompulzivnih motnjah in agorafobiji. Po mnenju avtorjev bi pravilen vnos inozitola lahko privedel do izrazitega izboljšanja simptomov z zmanjšanjem pogostosti in obsega maničnih epizod.
Tudi izsledki dela, ki ga je izvedla ekipa izraelskih raziskovalcev in so bili objavljeni v “The International Journal of Eating Disorders”, so zelo obetavni: zdi se, da ima inozitol ključno vlogo pri zmanjševanju vseh simptomov bulimije do te mere, da mu pripisujejo terapevtsko vrednost.

Ščitnica
Ugotovljena je bila tudi pomembna vloga, ki naj jo imel inozitol za ščitnico, saj pomaga normalizirati ravni hormona TSH (tirotropin ali ščitnico spodbujajoči hormon) in s tem uravnava nastajanje ščitničnih hormonov T3 in T4.

Inulin
Inulin je naravno prisoten v nekaterih rastlinah in je zaradi njegove kemične strukture odporen na človeške encime, tako da se skoraj nespremenjen izloča z urinom. Presnavlja ga lahko samo črevesna mikroflora, zato velja za prebiotik.
V zadnjem času je bilo obširno dokazano, da je inulin edino prehransko vlakno, ki lahko obnovi normalno črevesno bakterijsko floro, ki so jo poškodovali antibiotiki, zdravila, cepiva, stres, poškodbe, sladkor, industrijska hrana, napačne kombinacije živil, okužbe, kemoterapija itd.

Moč v inulina je v tem, da:
– čisti črevesje in odstranjuje odpadke in obloge;
– pomirja črevesna vnetja, ki so posledica napačnih živil, napačnih kombinacij hrane in čustvenega stresa. Po vnosu inulina se v prebavnem traktu močno poveča število Bifidobakterij in Laktobacilov, ki so v človeškem telesu bistvenega pomena. Če sta ta dva seva bakterij nižja od škodljivih bakterij, lahko pride do številnih težav: v tem primeru

imunski sistem oslabi, prebava opeša, pojavi se napihnjenost, zaprtje, nespečnost in predvsem velika možnost za obolenja. Poleg tega, Bifidobakterije povečujejo biološko razpoložljivost in s tem absorpcijo mineralov, kot sta kalcij in magnezij. Magnezij je bistven pri 300 telesnih funkcijah in ocenjuje se, da ga primanjkuje približno 80% populacije. Iz tega razloga je inulin koristen tudi pri preprečevanju vseh težav, ki nastanejo zaradi pomanjkanja magnezija.

– Opazno je splošno izboljšanje zdravja gastrointestinalnega trakta in s tem okrepitev obrambe telesa. Ugotovljeno je bilo tudi povečanje ravni maslene kisline v debelem črevesu, ta snov pa deluje zaščitno proti vnetnim in neoplastičnim obolenjem debelega črevesa. Dokazano je bilo tudi, da inulin povečuje absorpcijo kalcija in magnezija, vpliva na nivo glukoze v krvi in zmanjša koncentracijo holesterola in lipidov v serumu. Ima hipoglikemični ali inzulin-stimulativni učinek.

Če povzamemo lastnosti inulina na osnovi treh znanstvenih študij, ki so bile objavljene v: Annuals of Nutrition and Metabolism, Nutrition Resarch in The Journal of Biochemistry of Nutrition, lahko rečemo, da inulin:
1. spodbuja prebavo,
2. zmanjša količino črevesnih plinov,
3. izboljša kakovost mikrobiota (črevesnih bakterij) s povečanjem odstotka dobrih bakterij (eubiotiki) in z zmanjšanjem populacije škodljivih bakterij, ki povzročajo vnetje, intolerance, okužbe itd.,
4. povečuje fekalno maso in pogostost izločanja,
5. povečuje absorpcijo kalcija, železa in magnezija,
6. dobro ga prenašajo diabetiki,
7. zmanjša vrednosti holesterola in trigliceridov,
8. nadzira občutek lakote,
9. se ne prebavi, zato ne more biti vir energije,
10. zmanjša prekomerno težo z moduliranjem glukagonu podobnega peptida (GLP).

Fruktooligosaharidi (FOS)
Fruktooligosaharidi (FOS) selektivno podpirajo rast koristnih bakterij in spadajo v skupino spojin, ki jih najdemo v sadju in surovi zelenjavi kot so artičoke, regrat, cikorija.

Študije, ki so jih leta 1998 izvedli na prašičih, so pokazale, da ko so elektrolitski raztopini za zdravljenje driske dodali FOS, so le-tej pospešili rast koristnih bakterij, hkrati pa upočasnili razmnoževanje patogenih oblik. V študiji so poročali tudi o dodatnih učinkih FOS na črevesno funkcionalnost in na normalizacijo pomikanja in konsistence blata. Mehanizem, s katerim oligosaharidi kot so FOS spodbujajo črevesno zdravje je dobro znanstveno razložen. Številne študije, ki so jih izvajali na prostovoljcih na Japonskem, v Evropi in Ameriki so pokazale, da se FOS v zgornjem delu gastrointestinalnega trakta (želodec in tanko črevo) prebavijo le v zelo majhnem obsegu in preidejo skoraj neprebavljeni v debelo črevo, kjer se s fermentacijo uporabijo kot hrana za probiotične bakterije. FOS lahko povečajo rast bifidnih in laktobacilnih bakterij tudi do desetkrat.

Nedavne raziskave kažejo, da FOS povečujejo raven maslene kisline v debelem črevesu in znano je, da ta snov deluje zaščitno proti vnetnim in neoplastičnim obolenjem debelega črevesa.

Vitamini skupine B
Vitamini skupine B so skupina vitaminov, ki so bistvenega pomena za pravilno prehrano, njihove lastnosti pa so zelo koristne za preprečevanje zdravstvenih težav. Zmanjšanje števila bakterij črevesne flore vpliva na njihovo koncentracijo v organizmu in na njihovo absorpcijo.
Vitamini B so med drugim bistvenega pomena za:
– normalno delovanje jeter in živčnega sistema,
– pretvorbo ogljikovih hidratov v glukozo ter za metabolizem lipidov in beljakovin
– obnovitev normalnih metabolnih funkcij,
– obnovo bakterijske flore.

VITAMIN B1 ali TIAMIN je pomemben koencim v presnovi sladkorjev.

VITAMIN B2 ali RIBOFLAVIN je del dveh koencimov (FAD in FMN), ki so pomembni za oksidativno razgradnjo piruvične kisline (glikoliza), lipidov in aminokislin (s proizvajanjem energije) ter za transport elektronov in ionov H+ v dihalnem ciklu (tudi tukaj s proizvajanjem energije).
Pomemben je za razvoj limfocitov T (imunski sistem).

VITAMIN B3 ali NIACIN je del dveh koencimov (NAD+ in NADP+), ki sta donorja-akceptorja vodika v redoks reakcijah. Pomaga pri pretvorbi hrane v energijo.

VITAMIN B5 ali PANTOTENSKA KISLINA je sestavina CoA (koencim A), ki je vključen v številne reakcije metabolizma glukoze in lipidov, sintezo holesterola in steroidnih hormonov, acetilholina (živčni sistem) in porfirina (krvnega hemoglobina).
VITAMIN B6 ali PIRIDOKSIN je koencim vsaj 60 encimov, ki so vključeni predvsem v presnovo aminokislin. Pomemben je za nastajanje rdečih krvnih celic in imunskega sistema.

Bibliografija
Zoli G. e Franchini R.: I probiotici e le malattie gastrointestinali. Cenèsthesis 1, VI, 2-5 Gennaio Febbraio 2000.
Gatti PM “Functional Food: i prebiotici ed i probiotici “ Cenèsthesis 1,VI, 2-5 Gennaio Febbraio 2000.
Bottazzi V. (1998) “I latti fermentati “. Ediz. Istituto Danone, MilanoAggett PJ.
Agostoni C, Axelsson I, Edwards CA, Goulet O, Hernell O, Koletzko B, Lafeber HN, Micheli JL, Michaelsen KF, Rigo J, Szajewska H,Weaver LT; ESPGHAN Committee on Nutrition. Nondigestible carbohydrates in the diets of infants and young children: a commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2003 Mar;36(3):329-37.
Cremonini F, Di Caro S, Nista EC, Bartolozzi F, Capelli G, Gasbarrini G, Gasbarrini A. Metaanalysis: the effect of probiotic administration on antibiotic-associated diarrhoea. Aliment Pharmacol Ther. 2002 Aug;16(8):1461-7.
Crittenden, R. G., and Playne, M. J. Production, properties and applications of food-grade oligosaccharides. Trends in Food Science and Technology 1996, 7, 353-361.
D’Souza AL, Rajkumar C, Cooke J, Bulpitt CJ. Probiotics in prevention of antibiotic associated diarrhoea: meta-analysis. BMJ. 2002 Jun 8;324(7350):1361.
Elmer GW, Surawicz CM, McFarland LV. Biotherapeutic agents. A neglected modality for the treatment and prevention of selected intestinal and vaginal infections.JAMA. 1996 Mar 20;275(11):870-6.
Ohta, A., et al., Dietary fructooligosaccharides prevent postgastrectomy anemia and osteopenia in rats, J Nutr (1998),128(3):485-90.
Ohta, A., et al., Dietary fructooligosaccharides prevent osteopenia after gastrectomy in rats, J Nutr (1998), 128(1):106-10.
M. Stacquadanio, L. Ciotta, I.Pagano, A. Carbonaro, M.Palumo. F.Gullino: Effetti dell’inositolo sulla qualità ovocitaria in pazienti affette da sindrome dell’ovaio policistico. Riv. It. Ost. Gin. 2010.N.27 pag 249. DEWHURST et all. Trattato di Ostetricia e Ginecologia. 2o12.
Costantino D, Minozzi G, Minozzi E, Guaraldi C.Metabolic and hormonal effects of myo-inositol in women with polycystic ovary syndrome: a double-blind trial.Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2009 Mar-Apr;13(2):105-10.
J Benjamin et al. (1995), Inositol treatment in psychiatry. Psychopharmacol Bull. Vol. 31(1): 167-75.
J Benjamin et al. (1995), Double-blind, placebo-controlled, crossover trial of inositol treatment for panic disorder. Am J Psychiatry. 152 :1084-1086.
10
BJ Gerloff, TH Herdt, RS Emery (1984), Inositol as a lipotropic agent in dairy cattle diets. J Anim Sci. Sep;59(3): 806-12.
R Kreis, BD Ross, NA Farrow, Z Ackerman (1992), Metabolic disorders of the brain in chronic hepatic encephalopathy detected with H-1 MR spectroscopy. Radiology: January, 182: 19-27.
A Palatnik, K Frolov, M Fux (2001), Double-blind, controlled, crossover trial of inositol versus fluvoxamine for the treatment of panic disorder. Journal of Clinical Psychopharmacology:June, Vol. 21(3): 335-339.
E Papaleo et al.(2007), Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: A novel method for ovulation induction. Gynecological Endocrinology: Vol. 23(12): 700-703.
AD Genazzani et al.(2008), Myo-inositol administration positively affects hyperinsulinemia and hormonal parameters in overweight patients with polycystic ovary syndrome. Gynecological Endocrinology, Vol. 24(3): 139–144.
Raschka L. et al. Mechanisms underlying the effects of inulin-type fructans on calcium absorption in the large intestine of rat Bone. 2005 Aug 26.
Schultz M. et al. Effects of feeding a probiotic preparation (SIM) containing inulin on the severity of colitis and on the composition of the intestinal microflora in HLA-B27 transgenic rats. Diagn. Lab. Immunol. 11(3):581-7, 2004.
Weaver C.M. Inulin, oligofructose and bone health: experimental approaches and mechanisms. Br. J. Nutr. 93 Suppl 1:S99-103, 2005.
Zafar T.A. et al. Inulin effects on bioavailability of soy isoflavones and their calcium absorption enhancing ability. J. Agric. Food Chem. 52(10):2827-31, 2004.

 

Dodatne informacije

Weight 0.0231 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Fortif 1 prehransko dopolnilo – probiotik za obnovo črevesne bakterijske flore (debelo črevo), BREZ LAKTOZE”

Sestavine: Zunanja prevleka: kapsula hidroksipropilmetilceluloze, plod Baobab (Adansonia digitata L.), fruktooligosaharidi, inozitol, stabilizator: celuloza, Lactobacillus rhamnosus (DSM 21981) 100 MLD UFC / g, Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD UFC / g , Bifidobacterium Bifidum (DSM 22892) 100 MLD CFU / g, L-askorbinska kislina (vitamin C), cinkov glukonat, inulin, sredstva proti strjevanju: silicijev dioksid in smukec; niacin, kalcijev D-pantotenat, piridoksinijev klorid (Vitamin B6), tiamin hidroklorid (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), pteroil-monoglutaminska kislina (folat).

Aktiviranje sestavin v skladu s spagirik metodologijo.

Povprečna vsebnost glavnih sestavin               Za dnevni (maksimalni) odmerek (4 kapsule) 

L. rhamnosus                                                                       3,9MLD UFC

L. acidophilus                                                                      3,6MLD UFC

B. bifidum                                                                             3,6MLD UFC

Baobab sadež                                                                       240mg

FOS                                                                                        240mg

Inozitol                                                                                 240mg

Inulin                                                                                    60mg

Vitamin C                                                                            80mg (100% PDV/RDA)

Niacin                                                                                   16mg (100% PDV/RDA)

Ac. Panthotenic                                                                  6mg (100% PDV/RDA)

Vit. B1                                                                                  1,1mg (100% PDV/RDA)

Riboflavina                                                                         1,4mg (100% PDV/RDA)

Vit.B6                                                                                  1,4mg (100% PDV/RDA)

Cink                                                                                     10mg (100% PDV/RDA)

Folat                                                                                    200mcg (100% PDV/RDA)

*PDV/RDA: dnevne hranilne referenčne vrednosti vitaminov in mineralov za eno povprečno odraslo osebo - Reg. UE1169/2011

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve