Fortif 2 prehransko dopolnilo – probiotik za sluznico, urogenitalne težave, okužbe, BREZ LAKTOZE

Hot

Fortif 2 prehransko dopolnilo – probiotik za sluznico, urogenitalne težave, okužbe, BREZ LAKTOZE

19,00 

Prehranska dopolnila, ki temeljijo na mlečnih fermentih, s sadjem Baobaba, koristnim za podporo in obnovitveno delovanje ter za spodbudo naravne obrambe telesa, fruktooligosaharidi in inulin. Z inositolom.

 

 • Opis
 • Dodatne informacije
 • Mnenja (0)
 • Sestavine
 • Povprečna vrednost

Opis

Prehranska dopolnila, ki temeljijo na mlečnih fermentih, s sadjem Baobaba, koristnim za podporo in obnovitveno delovanje ter za spodbudo naravne obrambe telesa, fruktooligosaharidi in inulin. Z inositolom | NE VSEBUJE LAKTOZE.

Prehransko dopolnilo na osnovi probiotika, ki pripomore k normalnemu delovanju sluznice urogenitalnih organov, z vzpostavitvijo “Döderleinove flore” oz. fiziološke flore urogenitalnih poti.

SEVI:

Lactobacillus plantharum (DSM 25710) 100 MLD KBE / g

Lactobacillus rhamnosus (DSM 21981) 100 MLD UFC / g

Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD CFU / g

 • za sluznico
 • urogenitalne težave (idealen za tiste ki trpijo zaradi ponavljajočih urogenitalnih okužb)
 • okužbe

Neto: 17,1g, Kapsule: 30 (570mg)

Proizvedeno in pakirano 100% v Italiji: Erbenobili srl, Contrada Torre Pavone Z.I.s.n., 70033-Corato (BA) Italy.

Distributer: Ervita d.o.o., Pesnica pri Mariboru 47, 2211 Pesnica pri Mariboru.

Opozorila: Hranite izven dosega otrok mlajših od 3 let. Ne prekoračite (najvišjega) priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo raznovrstno prehrano.

Odmerek: 3 kapsule na dan.

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, daleč stran od virov toplote.

Ponavljajoča se vnetja mehurja (cistitis)
Obsežno je bilo dokazano, da jemanje nekaterih specifičnih probiotikov pomaga preprečevati in zdraviti pogoste urogenitalne okužbe. FORTIF2 je idealen za osebe, ki trpijo zaradi ponavljajočih se urogenitalnih okužb. Kdor ima takšne težave, bi moral prehrano dopolniti z nekaterimi pomembnimi bakterijskimi sevi, kot so Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, ki so sposobni obnoviti “Döderleinovo floro”, tj. fiziološko floro urogenitalnih poti, ki je prva zaščitna pregrada proti okužbam, ki prizadenejo to področje.

Lactobacillus Plantarum
Je zelo odporen in preživi v najbolj ekstremnih temperaturah. Izkazal se je odpornega na ponavljajoče se cikle zdravljenja z antibiotiki, zaradi česar je še posebej zanimiv za osebe s pogostimi okužbami. Ima neverjetne adhezivne lastnosti, zaradi katerih je zelo učinkovit v boju proti Escherichiji Coli. Raziskave so pokazale, da je Lactobacillus plantarum še posebej koristen za zdravljenje bolezni, kot so sindrom razdražljivega črevesa, kolitis in Crohnova bolezen.

Lactobacillus Acidophilus
To je edini Lactobacillus Acidophilus, ki je v številnih študijah dokazal, da lahko preživi pri visokih temperaturah, neovirano potuje po kislih predelih želodca in bazičnih traktih črevesja. Ko prispe do črevesja se lahko oprime črevesnih sten, kjer se razmnožuje.
Proizvaja dva močna naravna antibiotika – acidolin in acidofilin, ki sta učinkovita za eliminacijo patogenih bakterij Escherichia coli, Proteus mirabilis, različnih vrst Clostridiuma, Salmonelle, Shigelle in Staphilococcusa.

Lactobacillus Acidophilus zmanjša pojavnost okužb s kvasovkami (Candida).

Telesu zagotavlja encim laktazo in posreduje pri asimilaciji in proizvodnji vitaminov skupine B.

Lactobacillus Rhamnosus
Je anaerobna bakterija z visoko proizvodno zmogljivostjo mlečne kisline v črevesju in je zato sposobna ustvariti v tankem črevesju kislo okolje, tako da postane primerno za laktobacile, vendar negostoljubno za patogene bakterije.

Odporen je na želodčno kislino in na žolčne soli ter ima sposobnost pritrjevanja na gastrointestinalno sluznico.

Dokazano je, da lajša ali preprečuje različne zdravstvene težave, vključno z zaprtjem, okužbami sečil, bakterijsko vaginozo in kandidni vaginitis.

Vitamin C

Za preprečevanje okužb urinarnega trakta zdravniki in farmacevti pogosto priporočajo dodajanje vitamina C v obliki askorbinske kisline, ki zakisa urin, to pa ustvarja neprijazno okolje za bakterije. Ugotovili so tudi, da lahko vitamin C, s svojim močnim antioksidativnim delovanjem ščiti urinarni trakt in tako preprečuje okužbe.

Sadež Baobaba

Baobab je sestavljen iz približno 6,7% vode, 0,2% maščob, 2,6% beljakovin, 44% prehranskih vlaken, 5,3% pepela, taninov in sluzi.
Sadež vsebuje naslednje minerale: kalcij, železo, magnezij, kalij, fosfor, cink, mangan, baker in molibden.
Prisotni vitamini: vitamin A, vitamini B1, B2, B3, B6 in vitamin C; slednji je prisoten v zelo veliki količini, saj ga 100 gramov pulpe vsebuje kar 300 mg. Za primerjavo – pomaranča vsebuje 50 mg vitamina C, medtem ko ga baobab vsebuje 300 mg, kar pomeni, da ima sadež baobaba kar 6-krat več vitamina C kot pomaranča.

Vsebnost aminokislin: glutaminska kislina, arginin, cistin, glicin, fenilalanin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, prolin, metionin, tirozin, triptofan, valin in treonin.

Vsebuje maščobne kisline omega 3, omega 6, omega 9, antocianine, flavonoide, fenole, galno kislino in vinsko kislino.

Koristne lastnosti Baobaba
Krepi imunski sistem
Predvsem plod tega neverjetnega drevesa ima odlične antioksidativne lastnosti, tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina C, zato je njegovo dobrodejno delovanje najbolj očitno pri krepitvi imunskega sistema in pri preprečevanju delovanja prostih radikalov.

Protivnetno delovanje

Poleg krepitve imunskega sistema ima vitamin C tudi protivirusne in protivnetne lastnosti, zaradi česar se telo lažje zoperstavlja prehladom.

Koristno delovanje v črevesju

Obilje prehranskih vlaken je pomembno za pravilno delovanje črevesja, olajša prehajanje hrane, uravnoveša bakterijsko floro in preprečuje zaprtje. Zlasti pulpa sadežev baobaba ima prebiotično delovanje s stimulativnimi učinki na rast endogenih saprofitskih bakterij.
Nedavne študije so dokazale, da je redno uživanje živil, bogatih z vlakninami ob hkratnem uživanju raznolike prehrane, sposobno vzdrževati zdrav prebavni sistem in s tem preprečiti nastanek tumorjev.

Pomaga pri izgubi teže

Ker vlaknine v hrani povečujejo občutek sitosti, je baobab zelo primeren za vse tiste, ki želijo izgubiti težo.
Bogat z mineralnimi solmi

Zaradi dobre vsebnosti mineralnih soli je baobab zelo primerna hrana za tiste, ki se ukvarjajo s športom in morajo telesu povrniti minerale ter hitro pridobiti energijo.

Analgetične lastnosti

Sadež baobaba ima tudi protibolečinske, protivnetne, prebiotične in probiotične učinke.

Ščiti kožo

Njegov vnos zavira nastanek gub in lajša težave pri sončnih opeklinah. Poleg izboljšanja kože, pomaga izboljšati tudi videz las in nohtov.
Fruktooligosaharidi (FOS) Fruktooligosaharidi (FOS) so topna vlakna, ki so prisotna v različnih vrstah sadja, zelenjave in običajnih rastlin. Najbolj znan vir sadnih oligosaharidov je inulin, iz katerega se z encimsko hidrolizo pridobivajo drugi FOS. Inulin se pridobiva predvsem iz korenine cikorije, prisoten pa je tudi v čebuli, česnu, artičokah, bananah, poru, špargljih, rži in pšenici. Na industrijskem področju se FOS pridobivajo tudi z encimsko sintezo saharoze, s postopkom transfruktosilacije. S kemičnega vidika so sadni oligosaharidi sestavljeni iz 3-5 enot monosaharidov (D-glukoza in D-fruktoza). FOS so zelo pomembni na področju prehrane in zdravja, kjer se uporabljajo kot “umetna” sladila in predvsem kot prebiotiki. Zadnji izraz opredeljuje skupino neprebavljivih snovi za ljudi, ne pa tudi za bakterijsko floro, ki kolonizira človeško črevesje.
Številne biološke funkcije FOS, ki so bile obširno dokumentirane z eksperimentalnimi študijami in obsežnimi kliničnimi preskušanji, dokazujejo predvsem njihovo direktno delovanje na črevesni mikrobiot. Ko zaužijemo FOS, le-ti v skoraj nespremenjeni obliki dosežejo slepo in debelo črevo,
kjer selektivno spodbujajo rast in presnovno aktivnost koristnih sevov, kot so Bifidobakterija infantis, adolescentis in longum. Te probiotične bakterije uporabljajo sladkorje fruktooligosaharidov za rast in razmnoževanje, pri čemer proizvajajo organske kisline s kratkimi verigami (ocetna, mlečna in mravljična), ki zavirajo rast patogenov.

Zgornje delovanje upravičuje funkcionalno in presnovno vlogo FOS. Antiseptično delovanje FOS gre pripisati tako proizvodnji maščobnih kislin s kratkimi verigami, katerih nekatere imajo neposredno antibakterijsko delovanje, kot tudi sposobnosti povečanja vitalnosti Bifidobakterij in Lactobacilov. Ti mikroorganizmi lahko aktivno tekmujejo z različnimi patogeni, kot so klostridije, salmonela, kandida, stafilokok, shigela in drugi.

Značilnosti prebiotikov in FOS
1. se ne absorbirajo ali hidrolizirajo v prvem delu prebavnega trakta;
2. selektivno spodbujajo rast in/ali aktivnost omejenega števila bakterij v debelem črevesu;
3. pozitivno spreminjajo razmerje med simbionti (prijazne bakterije) in patogeni;
4. povzročajo pozitivne luminalne ali sistemske učinke za zdravje ljudi.

Inozitol

Inozitol je primarna komponenta celičnih membran, kjer se nahaja v obliki inozitol fosfatidov. V naravi je prisoten v živalskih in rastlinskih tkivih: v soji, polnozrnatih žitaricah, agrumih, pivskem kvasu, surovi nerafinirani melasi, jetrih, itd.

Raziskave so bile usmerjene na vpliv delovanja inozitola pri presnovi energije, glukoze (krvnega sladkorja), lipidov (hepatolipidoza) in bioregulatorjiev (vitamini in hormoni). Tekom let so odkrili pomembna delovanja inozitola pri raznih heterotoksikozah in avtotoksikozah, poleg tega se je pokazalo njegovo regulacijsko delovanje pri srčni funkciji, v tonusu ožilja, pri dihanju, itd. Še ena pomembna in zanimiva možnost uporabe inozitola v medicini je pri nekaterih boleznih reproduktivnega sistema – tako pri moških, kot pri ženskah – zlasti pri sindromu policističnih jajčnikov in neplodnosti. Poleg težav z ovulacijo in posledičnih reproduktivnih težav, povzroča sindrom policističnih jajčnikov pogosto tudi zmanjšanje tolerance za glukozo, ki jo spremlja inzulinska rezistenca. Študija bolnišnice San Raffaele v Milanu je poudarila ekstremno pozitiven učinek, ki ga je imelo jemanje inozitola na ovulacijo in reprodukcijo testiranih oseb (88% pacientk je ponovno dobilo vsaj en menstrualni cikel, medtem ko jih je skoraj polovica uspela zanositi). Poleg splošnega pozitivnega učinka na reprodukcijo, so nadaljnje študije pojasnile tudi učinkovitost inozitola pri inzulinski rezistenci in zmanjšani toleranci za glukozo.

Bibliografija
A. Schecter e dott. T. Gasiewicz: Human breast milk levels of dioxins and dibenzofurans: Significance with respect to current risks, Solving Hazardous Waste Problems, Washington 1987
C.E. Fermandes, K.M. Shahani e M.A. Amer, Controlof diarrea by Lactobacilli, FEMS Microbiology Review 1987.
D. Le Roith, J. Shiloach, J.Roth e M. Lesniak: Insulin or a closely related molecole is native to Escherichia coli, The Journal of Biological Chemistry 1981.
D.J. Weekes: Management of Herpes Simplex with a virostaticbacterial agen,: E.E.N.T. Digest, 1983.
D.J. Weekes: terapia dell’herpes simplex con un agente batterico virostatico, E.E.N.T. Digest 1983.
Elmer G.W.: Probiotics: living drugs, AM J HEALT SYST PHARMS 2001.
G.V. Reddy, K.M. Shahani, B.I. Friend e R.C. Chandon: Natural antibiotic activity of Lactobacillus acidophilus e bulgaricus, Cultured Dairy Product 1983.
G.Hepner: Hypocholesterolemic effect of yogurt and milk sta in: American Journal of Clinical Nutrition 1979.
G. Perdigon, S. Alvarez, A. Pesce de Ruiz Holgado: Immunocoaudiuvant activity of oral Lactobacillus casei: influence of dose on the secretory immune response and protective capacity in intestinal infections, J Dairy Res, 1991.
G. Cocuzza, Corso di Microbiologia, Ciurca, Catania 1982.
G.V. Reddy, K.M. Shahani, B.I. Friend e R.C. Chandon: Natural antibiotic activity of Lactobacillus acidophilus e bulgaricus, Cultured Dairy Product 1983.
Gibson R.G. and Roberfroid M.B: Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing concept of prebiotics. J. Nutr.
G.Hepner: Effetti ipocolesterolemici dello yogurt e del latte fermentato, American Journal of Clinical 1979.
I.Y. Hamdan e E.M. Mikolajcik: Acidolin, all antibiotic prodiced by Lactobacillus acidophilus, sta in: Journal of Antibiotics 1974.
L. Chaitow, N. Trenev: Probiotics, Avery Publishing Group, USA 1990 N.Trenev: Probiotici, Tecniche nuove 2001.
P.M. Gatti: Functional food: i prebiotici ed i probiotici, Cenèsthesis GENN.-FEBB. 2000.
8
S.E. Gilliland e M.L. Speck: Antagonistic action of Lactobacillus acidophilus toward intestinal and food borne pathogens in associative cultures, Journal of Food Protection, 1977.
S.E. Gilliland: Assimilation of cholesterol by Lactobacillus acidophilus, Applied and Environmental Microbiology 1985.
Zoli G. e Franchini R.: I probiotici e le malattie gastrointestinali, Cenèsthesis 1, VI, 2- 5 Gennaio Febbraio 2000.
Moller LA, Lose G, Jorgensen T. The prevalence and bother someness of lower urinary tract symptoms in women 40-60 years of age. Acta obstet. Gynecol Scand 2000; 79: 298-305.
Kontiokari T. Dietary factors protecting women from urinary tract infection. American Journal of Clinical Nutrition 2003; 77: 600-604.
Nicolle LE. Asyntomatic bacteuria in the elderly. Infect Dis Clin North Am 1997;11:647-662.
Ronald AR, Nicolle LE, Stamm WE. Urinary tract infection in adults: research priorities and strategies. International Journal of Antimicrobial Agents 2001; 14: 343-348.
Ferri C., Marchetti F., Nickel J.C., Naber K.G. Prevalence and clinical management of complicated urinary tract infections in Italy: a prospective multicenter epidemiological study in urological outpatients. J. Chemother 2005; 17:601-606.
Ferri C., Marchetti F., Nickel J.C., Naber K.G. Prevalence and clinical management of complicated urinary tract infections in Italy: a prospective multicenter epidemiological study in urological outpatients. J. Chemother 2005; 17:601-606.
Nicolle LE, Urinary Tract Infections in Long-Term-Care Facilities. Infection Control and Hospital Epidemiology 2001; 22: 167-175.
J Benjamin et al. (1995), Inositol treatment in psychiatry. Psychopharmacol Bull. Vol. 31(1): 167-75.
J Benjamin et al. (1995), Double-blind, placebo-controlled, crossover trial of inositol treatment for panic disorder. Am J Psychiatry. 152: 1084-1086.
BJ Gerloff, TH Herdt, RS Emery (1984), Inositol as a lipotropic agent in dairy cattle diets. J Anim Sci. Sep;59(3): 806-12.
R Kreis, BD Ross, NA Farrow, Z Ackerman (1992), Metabolic disorders of the brain in chronic hepatic encephalopathy detected with H-1 MR spectroscopy. Radiology: January, 182: 19-27.
A Palatnik, K Frolov, M Fux (2001), Double-blind, controlled, crossover trial of inositol versus fluvoxamine for the treatment of panic disorder. Journal of Clinical Psychopharmacology: June, Vol. 21(3): 335-339.
E Papaleo et al.(2007), Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: A novel method for ovulation induction. Gynecological Endocrinology: Vol. 23(12): 700-703.

AD Genazzani et al.(2008), Myo-inositol administration positively affects hyperinsulinemia and hormonal parameters in overweight patients with polycystic ovary syndrome. Gynecological Endocrinology, Vol. 24(3): 139–144.
Raschka L. et al. Mechanisms underlying the effects of inulin-type fructans on calcium absorption in the large intestine of rat Bone. 2005 Aug 26.
Schultz M. et al. Effects of feeding a probiotic preparation (SIM) containing inulin on the severity of colitis and on the composition of the intestinal microflora in HLA-B27 transgenic rats. Diagn. Lab. Immunol. 11(3):581-7, 2004.
Weaver C.M. Inulin, oligofructose and bone health: experimental approaches and mechanisms. Br. J. Nutr. 93 Suppl 1:S99-103, 2005.
Zafar T.A. et al. Inulin effects on bioavailability of soy isoflavones and their calcium absorption enhancing ability. J. Agric. Food Chem. 52(10):2827-31, 2004.

 

Dodatne informacije

Weight 0,0231 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Fortif 2 prehransko dopolnilo – probiotik za sluznico, urogenitalne težave, okužbe, BREZ LAKTOZE”

Sestavine: Baobab (Adansonia digitata L.) plod, zunanja prevleka: kislinsko odporna kapsula (hidroksipropil metilceluloze, gelanski gumi), L-askorbinska kislina (vitamin C), Lactobacillus plantharum (DSM 25710) 100 MLD CFU/g, sredstvo proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; fruktooligosaharidi, inositol, Lactobacillus rhamnosus (DSM 21981) 100 MLD UFC/g, Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD CFU/g, sredstva proti strjevanju: silicijev dioksid.

Aktiviranje sestavin v skladu s spagirik metodologijo.

Povprečna vsebnost glavnih sestavin               Za dnevni (maksimalni) odmerek (3 kapsule) 

L. plantharum                                                                  5MLD UFC

L. rhamnosus                                                                   3MLD UFC

L. acidophilus                                                                  3MLD UFC

Baobab sadež                                                                     287mg

FOS                                                                                     105mg

Inozitol                                                                                 105mg

Vitamin C                                                                             240mg (300% PDV/RDA)

*PDV/RDA: dnevne hranilne referenčne vrednosti vitaminov in mineralov za eno povprečno odraslo osebo - Reg. UE1169/2011

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve