Fortif 4 prehransko dopolnilo – probiotik za uravnavanje črevesne flore pri antibiotikih in zdravilih, BREZ LAKTOZE

Hot

Fortif 4 prehransko dopolnilo – probiotik za uravnavanje črevesne flore pri antibiotikih in zdravilih, BREZ LAKTOZE

10,00 

Prehransko dopolnilo na osnovi FOS za podporo ravnovesja črevesne bakterijske flore, izvlečku sadja Baobab s podpornim in obnavljajočim delovanjem ter mlečnokislinskimi fermenti. | BREZ LAKTOZE in BREZ GLUTENA.

 

 • Opis
 • Dodatne informacije
 • Mnenja (0)
 • Sestavine
 • Povprečna vrednost

Opis

Prehransko dopolnilo na osnovi FOS za podporo ravnovesja črevesne bakterijske flore, izvlečku sadja Baobab s podpornim in obnavljajočim delovanjem ter mlečnokislinskimi fermenti. | BREZ LAKTOZE in BREZ GLUTENA.

SEVI:

Saccharomyces Boulardii (DBVPG 6763) 20 MLD CFU / g

Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD CFU / g

Lactobacillus casei (DSM 27537) 100 MLD CFU / g

Spodbuja ponovno uravnovešanje črevesne bakterijske flore v primeru:

 • Disbioze zaradi potovanja, slabe higiene živil, uporabe antibiotikov.
 • Koristno za osebe, ki potujejo v tropske države.
 • Pomaga pri sindromu razdražljivega črevesja.
 • Ima prehransko-fiziološki učinek: koristen je za uravnovešenje bakterijske flore črevesja in povečuje naravno obrambo telesa.

Neto: 6,84g, Kapsule: 12 (0,570mg)

Proizvedeno in pakirano 100% v Italiji: Erbenobili srl, Contrada Torre Pavone Z.I.s.n., 70033-Corato (BA) Italy.

Distributer: Ervita d.o.o., Pesnica pri Mariboru 47, 2211 Pesnica pri Mariboru

Opozorila: Hranite izven dosega otrok mlajših od 3 let. Ne prekoračite (najvišjega) priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo raznovrstno prehrano..

Odmerek: 1-3 kapsule na dan.

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, daleč stran od virov toplote.

Sadež Baobaba
Baobab je sestavljen iz približno 6,7% vode, 0,2% maščob, 2,6% beljakovin, 44% prehranskih vlaken, 5,3% pepela, taninov in sluzi.

Sadež vsebuje naslednje minerale: kalcij, železo, magnezij, kalij, fosfor, cink, mangan, baker in molibden.

Prisotni vitamini: vitamin A, vitamini B1, B2, B3, B6 in vitamin C; slednji je prisoten v zelo veliki količini, saj ga 100 gramov pulpe vsebuje kar 300 mg. Za primerjavo – pomaranča vsebuje 50 mg vitamina C, medtem ko ga baobab vsebuje 300 mg, kar pomeni, da ima sadež baobaba kar 6-krat več vitamina C kot pomaranča.

Vsebnost aminokislin: glutaminska kislina, arginin, cistin, glicin, fenilalanin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, prolin, metionin, tirozin, triptofan, valin in treonin.

Vsebuje maščobne kisline omega 3, omega 6, omega 9, antocianine, flavonoide, fenole, galno kislino in vinsko kislino.

Koristni učinki Baobaba

Krepi imunski sistem
Predvsem ima plod tega neverjetnega drevesa odlične antioksidativne lastnosti, tudi zaradi visoke vsebnosti vitamina C, zato so njegove koristi najbolj očitne pri krepitvi imunskega sistema in pri preprečevanju delovanja prostih radikalov.

Koristno delovanje v črevesju

Obilje prehranskih vlaken je pomembno za pravilno delovanje črevesja, olajša prehajanje hrane, uravnoveša bakterijsko floro in preprečuje zaprtje. Zlasti pulpa sadežev baobaba ima prebiotično delovanje s stimulativnimi učinki na rast endogenih saprofitskih bakterij.
Nedavne študije so dokazale, da je redno uživanje živil, bogatih z vlakninami ob hkratnem uživanju raznolike prehrane, sposobno vzdrževati zdrav prebavni sistem in s tem preprečiti nastanek tumorjev.

Bogat z mineralnimi solmi
Zaradi dobre vsebnosti mineralnih soli je baobab zelo primerna hrana za tiste, ki se ukvarjajo s športom in morajo telesu povrniti minerale ter hitro pridobiti energijo.

Analgetične lastnosti
Sadež baobaba ima tudi protibolečinske, protivnetne, prebiotične in probiotične učinke.

Fruktooligosaharidi (FOS)
Fruktooligosaharidi (FOS) so topna vlakna, ki so prisotna v različnih vrstah sadja, zelenjave in običajnih rastlin. Najbolj znan vir sadnih oligosaharidov je inulin, iz katerega se z encimsko hidrolizo pridobivajo drugi FOS. Inulin se pridobiva predvsem iz korenine cikorije, prisoten pa je tudi v čebuli, česnu, artičokah, bananah, poru, špargljih, rži in pšenici. Na industrijskem področju se FOS pridobivajo tudi z encimsko sintezo saharoze, s postopkom transfruktosilacije. S kemičnega vidika so sadni oligosaharidi sestavljeni iz 3-5 enot monosaharidov (D-glukoza in D-fruktoza). FOS so zelo pomembni na področju prehrane in zdravja, kjer se uporabljajo kot “umetna” sladila in predvsem kot prebiotiki. Zadnji izraz opredeljuje skupino neprebavljivih snovi za ljudi, ne pa tudi za bakterijsko floro, ki kolonizira človeško črevesje.
Številne biološke funkcije FOS, ki so bile obširno dokumentirane z eksperimentalnimi študijami in obsežnimi kliničnimi preskušanji, dokazujejo predvsem njihovo direktno delovanje na črevesni mikrobiot.

Ko zaužijemo FOS, le-ti v skoraj nespremenjeni obliki dosežejo slepo in debelo črevo, kjer selektivno spodbujajo rast in presnovno aktivnost koristnih sevov, kot so Bifidobakterija infantis, adolescentis in longum. Te probiotične bakterije uporabljajo sladkorje fruktooligosaharidov za rast in razmnoževanje, pri čemer proizvajajo organske kisline s kratkimi verigami (ocetna, mlečna in mravljična), ki zavirajo rast patogenov.
Zgornje delovanje upravičuje funkcionalno in presnovno vlogo FOS. Antiseptično delovanje FOS gre pripisati tako proizvodnji maščobnih kislin s kratkimi verigami, katerih nekatere imajo neposredno antibakterijsko delovanje, kot tudi sposobnosti povečanja vitalnosti Bifidobakterij in Lactobacilov. Ti mikroorganizmi lahko aktivno tekmujejo z različnimi patogeni, kot so klostridije, salmonela, kandida, stafilokok, shigela in drugi.

Značilnosti prebiotikov in FOS
1. se ne absorbirajo ali hidrolizirajo v prvem delu prebavnega trakta;
2. selektivno spodbujajo rast in/ali aktivnost omejenega števila bakterij v debelem črevesu;
3. pozitivno spreminjajo razmerje med simbionti (prijazne bakterije) in patogeni;
4. povzročajo pozitivne luminalne ali sistemske učinke za zdravje ljudi.
Inozitol Je zelo preprosta molekula s šestimi atomi ogljika, ki ima enako grobo formulo kot glukoza (C6-H12-O6); prvič so ga odkrili leta 1850, ko ga je znanstvenik Joseph Scherer izoliral iz živalske mišice (grško: inos = mišica). Molekula inozitola, ki je bila nedavno opredeljena kot probiotična molekula (nastala pred pojavom življenja na zemlji), več kot 160 let spodbuja veliko zanimanja na različnih področjih medicine.
Inozitol, ki se ga zmotno uvršča med sladkorje, je v resnici karbociklični poliol (polioli so kemične spojine, ki vsebujejo več skupin OH in imajo najpomembnejšo vlogo v prehranskih znanostih).

Viri inozitola
Količina inozitola, ki ga sintetizira telo, je dosti večja od količine inozitola, ki ga zaužijemo s hrano. Najpomembnejši organi, ki so povezni z njegovo sintezi so ledvice in jetra, več študij pa kaže tudi na zunaj ledvično in zunaj jetrno sintezo molekule. Glavna tkiva, ki so vključena v biosintezo tega cikličnega polialkohola so: semenske vrečke, testisi, obmodek in nekateri deli možganov.
Otrobi, polnozrnate žitarice, pivski kvas, pšenični kalčki, orehi, meso in sadje, kot so pomaranče in melone ter sok grenivke, so glavni prehranski viri inozitola. V vsakem primeru je vnos inozitola s hrano dokaj nizek – “The American Journal of Clinical Nutrition” navaja, da bi morali zaužiti celo melono, če bi želeli pridobili 1 g inozitola, medtem ko izgleda, da lahko obe človeški ledvici sintetizirata približno 4 g inozitola na dan.

Inozitol in diabetes
Inozitol je pomemben prenašalec tipa 2 za inzulin, kar pomeni, da je inozitol znotraj ciljnih celic sposoben prenašati in širiti fiziološko sporočilo inzulina s širjenjem njegovega signala. Iz tega razloga je pomanjkanje inozitola povezano z inzulinsko rezistenco (zmanjšanje učinkov inzulina) in z diabetesom mellitusom (sladkorna bolezen tipa 2).

Inozitol in plodnost
Poznana je kombinacija inozitola in sindroma policističnih jajčnikov: številne znanstvene študije kažejo, da inozitol pozitivno vpliva na delovanje jajčnikov z zmanjšanjem vrednosti plazemskih androgenov, trigliceridov, krvnega tlaka in ravni inzulina ter ponovno vzpostavi reden cikel jajčnikov z izboljšanim zorenjem oocitov.

Inozitol ima tudi ključno vlogo pri povišanju spermatogeneze: številne študije dokazujejo, da nizke stopnje inozitola preprečujejo dozorevanje semenčic, s posledičnim zmanjšanjem njihovega števila. Pomanjkanje te molekule ovira prehod semenčic iz testisa v obmodek, poleg tega pa inozitol s stabilizacijo citoskeletnih proteinov (citoskelet = mreža filamentov in tubulov povezanih med seboj, ki daje obliko celice), uravnava mobilnost sperme. Na tem področju je inozitol zelo obetaven, saj lahko optimizira število, obliko in gibljivost moških spolnih celic.

Inozitol in holesterol
Še ena pomembna vloga inozitola je zaščita ravni plazemskega holesterola, saj lahko prost inozitol v telesu spodbudi proizvodnjo lecitina, s posledičnim zmanjšanjem ravni holesterola v krvi. Nekatere študije kažejo, da pomanjkanje inozitola v prehrani povzroči povečanje holesterolemije in jetrne steatoze (zamaščenosti jeter).
Dobri obeti se kažejo tudi za sladkorne bolnike, saj izgleda, da vnos prehranskih dopolnil z inozitolom poveča prevodnost živcev pri bolnikih s sladkorno boleznijo, ki pogosto trpijo zaradi zmanjšane hitrosti perifernega, senzoričnega in motornega živčnega prenosa, ki ni vedno posledica prisotnosti nevropatije.

Inozitol proti tesnobi (anksioznosti)
Študija, ki je bila objavljena leta 2001 na straneh revije “Journal of Clinical Psychopharmacology”, dokazuje veljavo inozitola kot naravnega sredstva proti tesnobi: zdi se, da je zelo učinkovit pri paničnih napadih, depresiji, obsesivno-kompulzivnih motnjah in agorafobiji. Po mnenju avtorjev bi pravilen vnos inozitola lahko privedel do izrazitega izboljšanja simptomov z zmanjšanjem pogostosti in obsega maničnih epizod.
Tudi izsledki dela, ki ga je izvedla ekipa izraelskih raziskovalcev in so bili objavljeni v “The International Journal of Eating Disorders”, so zelo obetavni: zdi se, da ima inozitol ključno vlogo pri zmanjševanju vseh simptomov bulimije do te mere, da mu pripisujejo terapevtsko vrednost.

Ščitnica
Ugotovljena je bila tudi pomembna vloga, ki naj jo imel inozitol za ščitnico, saj pomaga normalizirati ravni hormona TSH (tirotropin ali ščitnico spodbujajoči hormon) in s tem uravnava nastajanje ščitničnih hormonov T3 in T4.
Poglobitev o težavah, ki jih povzročajo bakterije in reakcije organizma.

Lactobacillus casei
Indiciran je zlasti za “podpiranje” črevesnega imunskega sistema, zato ga je zelo dobro jemati nekaj tednov pozimi, v primeru črevesnih motenj ali med antibiotično terapijo. Izboljšuje prirojeno imunost s spodbujanjem naravnih celic ubijalk (Natural killer), s proizvodnjo višjih vrednosti protivnetnih citokinov pri starejših in tako olajša obrambo pred alergijami. Olajša tudi izločanje črevesnih toksinov, ki jih povzroči prebavni proces, povečuje obtočne ravni imunoglobulina A (IgA) med infekcijsko diarejo ter zmanjša pojavnost in trajanje epizod diareje.

Kaj je Boulardii?
Saccharomyces Boulardii je dobro opredeljena podvrsta starodavne in primitivne cerevisiae, ki je predmet velikega števila raziskav, katere jo označujejo kot zmagovalko v boju proti številnim črevesnim in drugim težavam.

Stimulacija imunskega odziva (Stimulacija sekretornih imunoglubolinov A: S-IgA). Prisotnost Saccharomyces Boulardii ima izreden učinek na imunski sistem zaradi aktivacije alternativne in klasične poti sinteze komplementa s sproščanjem biološko aktivnih frakcij C2, C3, C3a in C5a. Spodbuja proizvodnjo protiteles, še zlasti S-IgA. Koncentracija IgA v duodenalni tekočini pri podganah, ki so uživale Saccharomyces Boulardii, se v primerjavi s tisto, ki so jo izmerili pri podganah, zdravljenih s placebom poveča za 56,9%. To povečanje je tudi večje kot pri podganah, ki so jih zdravili z ovalbuminom.

Funkcija S-IgA
S-IgA so prva obramba telesa proti okužbam: inhibirajo adhezijo patogenov na površino sluznic z aglutinacijo bakterij, s tem, da se fiksirajo na njihove adhezijske faktorje (adhezini) in s poseganjem v interakcije med celičnimi adhezini in receptorji. So protitelesa, ki nastanejo z aktivacijo limfocitov B, ki z vezavo na sekretorno komponento, ki nastane v epitelijskih celicah sluznice postanejo sekretorne S-IgA, ki ščitijo sluznice, kot neke vrste lak ali elastičen gel. S tehniko imunohistokemije oz. immunofluorescence je mogoče dokazati, da proizvajajo plazemske celice, ki so prisotne v lamini propri črevesne sluznice imunoglobuline vseh vrst, vendar z veliko prevlado S-IgA (90%), in sicer pri razmerju med plazemskimi celicami, ki proizvajajo IgA, IgM, IgG – 20:3:1.

Medtem ko je koncentracija IgG v serumu običajno 4-6 krat višja od IgA, je v črevesju koncentracija S-IgA približno 1000-krat večja od IgG. Tako je prišlo do razumevanja in preučevanja obrambe, ki jo izvaja gastroenterična sluznica in deluje kot “zaščitni lak”, ki ga imenujemo sekretorni imunski sistem, ki je v določenih pogledih neodvisen od splošnega imunskega sistema. Konfigurira se kot visoko specializiran lokalni sistem zaščite, ki je zelo elastičen in nepogrešljiv za zagotovitev imunske homeostaze gostitelja v normalnih pogojih.

Funkcija in mehanizem delovanja S-IgA
Protivirusno delovanje Dokazano je, da so S-IgA odločilni za preprečevanje širjenja virusov v celotnem organizmu tudi v odsotnosti komplementa.
Antibakterijsko delovanje S-IgA izvaja posredno baktericidno delovanje z aktivacijo komplementa, kot tudi direktno in lokalno baktericidno delovanje z mehanizmom nevtralizacije in s proti adhezivnim učinkovanjem. Na primer: znano je, da pripravki S-IgA, ki so pridobljeni iz človeške sline, zavirajo sprijetje sevov Streptokoka na epitelijske celice.

Spodbuditev delovanja črevesnih encimov Ti encimi razkrojijo molekule le, kadar jih S-IgA prenesejo na črevesni rob.

Težave, povezane s pomanjkanjem IgA
Alergije in prehranske intolerance Prehranske intolerance in številne manifestacije alergijskega tipa so posledica pomanjkanja IgA, literatura pa navaja, da je to odločilno za nastanek alergijske preobčutljivosti in prehranske intolerance že v prvih mesecih življenja.
Gastroenterične bolezni 20% oseb, ki imajo pomanjkanje IgA, trpijo zaradi kronične ali občasne diareje in približno 10% jih ima sindrom malabsorpcije s steatorejo (izločanje maščob v blatu v znatno višji količini od normalne).

Avtoimunske bolezni Pomanjkanje IgA je prisotno pri mnogih avtoimunskih boleznih, kot so revmatoidni artritis, tiroiditis, sistemski lupus eritematozus, kronični aktivni hepatitis, perniciozna anemija.

Maligne neoplazije Pomanjkanje IgA je prisotno tudi pri osebah z malignimi neoplazijami in presenetljivo je, da se mnoge od teh neoplazij nahajajo v predelih, kjer ni IgA.

Bronhopulmonalne okužbe
Osebe z bronhopulmonalnimi okužbami in bronhialno astmo s pogostimi recidivi – še posebej v otroških letih, imajo pomanjkanje S-IgA. Kroničnost istih patologij kaže na pomanjkanja teh protiteles. Mnogi menijo, da so zelo občutljivi (na primer na dihalih), toda pogosto gre le za neustrezno koncentracijo IgA.

Uživanje Saccharomyces boulardii poveča koncentracijo IgA v vseh telesnih sistemih, še posebej S-IgA v črevesju, s čimer okrepi imunsko zaščito pred okužbami, alergijami in intolerancami.

Druge lastnosti S. boulardii
Protidiarejično delovanje Saccharomyces Boulardii preprečuje drisko, ki jo povzroča Clostridium difficile pri živalih in ljudeh. In vivo opravlja Clostridium difficile svojo dejavnost s posredovanjem dveh toksinov: toksina A (enterotoksin) in toksina B (citotoksin). Sintezo DNA zavirajo črevesne epitelijske celice IRD 98 z 10 ng/ml toksina B, medtem ko se pri višjih koncentracijah ne spremeni. Vključena je tudi sinteza beljakovin. Stopnja AMP (adenozinmonofosfat) se ne spreminja. Celični citoskelet se spremeni po izpostavitvi 7 mcg/ml toksina A ali 1 ng/ml toksina B.
In vitro je Saccharomyces boulardii neaktiven na toksine, kar je v nasprotju s tem, kar se dogaja in vivo (še eno razhajanje med poizkusom in vitro in vivo).

Inokulacija celic ob predhodni prisotnosti Saccharomyces Boulardii, zmanjša možnost oziroma preprečuje, da bi celice napadli toksini.
Saccharomyces boulardii izločajo proteaze tripsinskega tipa, z molekulsko maso 10-40 kDa, ki inhibira vezavo toksina na njegov receptor in na njegovo enterotoksičnost.

Peroralno preventivno zdravljenje gnnoobiotskih podgan s Saccharomyces Boulardii, bistveno zmanjša njihovo smrtnost zaradi okužbe s Clostridium difficile. Enkratni odmerek Saccharomyces Boulardii je zaščitil 14% podgan, ko pa so Saccharomyces Boulardii prejemale kontinuirano s pitno vodo, jih je bilo zaščitenih 56%.

V nobenem primeru se ni pokazal učinek bariere. 70% podgan, okuženih s Clostridium difficile preživi, če se jih zdravi s to kvasovko, medtem ko brez tega ne preživi nobena.

Pri zdravljenih podganah so lezije črevesne sluznice odsotne ali močno reducirane, količina toksinov A in B na ravni slepega črevesa se zmanjša, pa čeprav se populacija Clostridium difficile ni spremenila. Pod vplivom Saccharomyces Boulardii se smrtnost zmanjša iz 100% na 40%.
Pri hrčkih ima Saccharomyces boulardii zaščitni učinek proti kolitisu induciranim s klindamicinom, medtem ko ima pri podganah zaščitni učinek proti kolitisu induciranim z vnosom Clostidrium difficile.

Preprečevanje diareje, povezane z antibiotično terapijo in z aidsom
Več naključnih kontroliranih preskušanj je pokazalo učinkovitost Saccharomyces Boulardii pri preprečevanju prebavnih motenj, povezanih z antibiotično terapijo. Pri bolnikih, ki so kontinuirano prejemali Saccharomyces Boulardii z infuzijo, se delež števila dni navzočnosti diareje zmanjša iz 16,9% na 8,7%.

Zdravljenje s Saccharomyces Boulardii je preprost, naraven in učinkovit način za zdravljenje diareje pri osebah z aidsom. Pri osnovnih kriterijih, kot so: število izločanj, konsistenca blata, pridobivanje teže in ostalih stranskih znakih, se je pri osebah, ki so se zdravile s Saccharomyces Boulardii pokazalo izrazito izboljšanje zdravja (zaviranje driske in konsolidacija zdravstvenega zboljševanja). Poleg tega je jemanje Saccharomyces Boulardii ključnega pomena za okužene z virusom HIV, vključno z otroki, zaradi nezadostne proizvodnje protiteles (imunoglobulinov).

Edini probiotik, ki je odporen proti antibiotikom Plein in drugi potrjujejo, da se pri njegovem jemanju znatno izboljša tudi driska, ki je povezana s Crohnovo boleznijo. Probiotična funkcija Saccharomyces Boulardii izhaja iz izločanja maščobnih kislin s kratkimi verigami (SCFA), ki izboljšajo črevesno okolje, ali pa – v primeru antibiotičnega zdravljenja, vzdržujejo primernost za takojšnjo obnovitev bakterijske flore po zaključku antibiotične terapije. Odpornost proti antibiotikom izhaja iz specifičnosti delovanja samih antibiotikov proti bakterijam, ker pa Saccharomyces Boulardii ne pripada tej družini, je nanje imun.

Kvasovka proti kvasovki: Saccharomyces Boulardii in Candida
Ko so gnoseničnim podganam oralno dodajali koncentrirano suspenzijo živih celic Saccharomyces Boulardii z namenom, da bi trajno vzdrževali populacijo le-teh okoli 109 živih celic, se je Candida albicans ustalila na 50 do 100-krat nižjem nivoju, kot v primeru, ko je sev sam. Ta antagonistični učinek je lahko preventiven ali kurativen, pojavi pa se proti sevom Candida albicans, Candida krusei in Candida pseudotropicalis, vendar ne proti sevu Candida tropicalis. Ta učinek izgine, če se celice Saccharomyces Boulardii uničijo z ogrevanjem.

Te ugotovitve, ki so podkrepljene z večletno uporabo pri zdravljenju v Združenih državah, odločno zanikajo teorijo, da vse kvasovke poslabšajo stanje ali povzročijo obolenje s Candido.

Lactobacillus Acidophilus
To je edini Lactobacillus Acidophilus, ki je v številnih študijah dokazal, da lahko preživi pri visokih temperaturah, neovirano potuje po kislih predelih želodca in bazičnih traktih črevesja. Ko prispe do črevesja se lahko oprime črevesnih sten, kjer se razmnožuje.
Proizvaja dva močna naravna antibiotika – acidolin in acidofilin, ki sta učinkovita za eliminacijo patogenih bakterij Escherichia coli, Proteus mirabilis, različnih vrst Clostridiuma, Salmonelle, Shigelle in Staphilococcusa.

Lactobacillus Acidophilus zmanjša pojavnost okužb s kvasovkami (Candida).

Telesu zagotavlja encim laktazo in posreduje pri asimilaciji in proizvodnji vitaminov skupine B.

Bibliografija
Blehaut H., Manot J., Elmer G.W., Levy R.H. Disposition kinetics of Saccharomyces Boulardii in man and rat Biopharmaceutics and Drug Disposition, (1989), 10, 353-364.
Bleichner G, Blehaut H, Mentec H, Moyse D. Saccharomyces Boulardii prevents diarrhea in critically ili tube-fed patients. A multicenter, randomized, double-blind placebo-controlled trial. Intensive Care Med 1997 ; 23 : 517-23.
Boody A.V, Elmer G.W., Mc Farland L.V, Levy R.H. Influente of antibiotics on the recovery and kinetics of Saccharomyces Boulardii in rata. Phannaceutical Research, (1991), 8, 796-800.
Buts J.P Traitement par Saccharomyces Boulardii des diarrhées liées à Clostridium difficile chez l’enfant. Interdisciplinary World Congress on Antimicrobial and Anticancer Drugs, (1992), Genève, 31 Mars.
Buts J.P., Bernasconi P, Vaerman J.P, Dive C. Stimulation of secretory IgA and secretory component of immunoglobulins in small intestine rata treated with Saccharomyces Boulardii. Dig. Dis. Sci., (1990), 35, 251-256.
Buts J.P, Bernasconi P., Van Craynest M.P., Maldague P., De Meyer R. Response of lumen and rat small intestine mucosa to ora) administration of Saccharomyces boulardii. Pediatric Research, (1986), 20, 192-196.
Buts JP, Corthier G, Delmee M. Saccharomyces Boulardii for Clostridium difficile-associated enteropathies in infanta. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1993 May ; 16 : 419-25.
Castaglínolo L, Papadimitriu G., Jaffer A., Kelly C.P, Le Mont J.T, Pothoulakis C. Saccharomyces Boulardii inhibe la liaison de la toxine A avec son récepteur et son entérotoxicité par le biais d’une protéine. American Gastroenterology Association, (1993), 1S-16 Mai, Boston.
Casti F., Corthier G., Jouvert S., Elmer G.W., Lucas F. Prevention of Clostridium difficile induced experimental pseudomembranous colitis by Saccharomyces Boulardii: a scanning electron microscopie microbiologica) study. journal of Genera) Microbiology, Q 990), 136, 1085-1089.
Chapoy P. Traitement des diarrhées aigües infantiles. Annales de Pédiatrie, (1985), 32, 1-3. 101.
Corthier G., Dubos F., Ducluzeau R. Prevention of Clostridium difficile induced mortality in gnotobiotic mite by Saccharomyces Boulardii. Canadian Journal of Microbiology, (1986), 894-896.
Czerucka D., Nano J.L., Bernasconi P., Rampa) P Réponse aux toxines A et B de Clostridium difficile d’une lignée de cellules épithéliales intestinales de rat IRD98. Effet de Saccharomyces Boutardii. Gastroentérologie Clinique et Biologique, (1991), 15, 22-27.
Czerucka D., Roux L, Rampa) P La substance sécrétée par Saccharomyces Soulardii et neutralisant la toxine cholérique a un impact cellulaire direct American Gastroenterology Association, (1993), 15-16 Mai, Boston.
Ducluzeau R., Ben Saceda M. Effet comparé de l’administration unique ou en continu de Saccharomyces Boulardii sur l’établis sement de diverses souches de Candida dans le tractus digestif de spuria gnotoxéniques. Annales de Microbiologie de l’Institut Pasteur, (1982), 133B, 491-SOI.
Ducluzeau R., Raibaud P Ecologie microbienne du tube digestif INRA, (1979), Masson, Paria.
Elmer G.W., Corthier G. Modulation of Clostridium difficile induced mortality as a function of the dose and the viability of the Saccharomyces Boulardii used as a preventive agent in gnotobiotic mite. Canadian Journal of Microbiology, (1991), 37, 315-317.
Elmer GW, Surawicz CM, Mcfarland LV Biotherapeutic agents. A neglected modality, for the treatment and prevention of selected intestina (and vagina) infections. JAMA 1996; 275: 870-6.
Harms H.K, Bertele-Harms R.M, Bruer-Kleis D. Enzyme substitution therapy with the yeast Saccharomyces cerevisiae in congenita sucrase-isomaltase deficiency. N Engl J Med 1987; 316: 1306-9.
Kigothier M.C., Macearcio l., Wong P .N., Gayral P H. Effet des levures Saccharomyces Boulardii sur les trophozdides d’Entamoeba histolytica in et dans l’amibiase caecale dejeunes rata. Annales de Parasitologie, (1990), 65, 51-60.
Massot l., Sanchez 0., Couchy R., Astoin J., Parodi A.L. Batterio-pharmacological activity of Saccharomyces Boulardii in clindamycin induced col the hamster. Arzneimittel Forschung Drug Research, (1984), 34, 794-797.
McFarland LV, Surawicz CM, Greenberg RN, Fekety R, Elmer GW, Moyer KA, et al. A randomized placebo-controlled trial of Saccharomyces Boulardii in combination with standard antibiotica for Clostridium difficile. DAMA 1994 ; 2711913-8.
McFarland, L.V, C.M. Surawicz, G.W. Elmen, K.A. Mayer, S.A. Melcher, R.N. Greenberg, K. Bowen. 1993. Multivariate Analysis of the Clinica) efficacy of a Biotherapeutic Agent, Saccharomyces Boulardii, for the Prevention ofAntibiotic Associated Diarrhea. Annua) Meeting of the Society for Epidemiologic
Research, June 1993. Keystone, CO.
McFarland, L.V, C.M. Surawicz, R.N. Greenberg, G.W. Elmer, K.A. Moyer, S.A. Melcher, K.E. Bowen and J.L. Cox. (1995) Prevention of Beta-lactam associated diarrhea by Saccharomyces Boulardii compared with placebo. Amer. J. Gastroenterology, 90:439-448.
McFarland, L.V., C.M. Surawicz, R.N. Greenberg, R. Fekety, G.W. Elmer, K.A. Moyer, S.A. Melcher, K.E. Bowen, J.L. Cox, Z. Noorani, G. Harrington, M. Rubin, and D. Greenwald. 1994. A
Randomized placebo – Controlled trial of Saccharomyces Boulardii in combination with standard antibiotica for Clostridium
difficile diseases. JAMA 271: 1913-1918.
Plein K, Hotz J. Therapeutic effects of Saccharomyces Boulardii on mild residuai symptoms in a stable phase of Crohn’s disease with special respect to chronic diarrhea &endash; a pilot study. Z Gastroenterol 1993; 31: 129-34.
Saint Marc T, Rosselo-Prato L, Touraine J.L. Efficacité de Saccharomyces Boulardii dans le traitement des diarrhées du SIDA. Am. Med. Int., (1991), 142, 64-66.
Surawicz C.M. Moyens écologiques de traiter la diarrhée. Interdisciplinary World Congress on Antimicrobial and Anticancer Drugs, (1992), Gene, Mars.
Surawicz C.M., Elmer G.W., Spielman P, McFarland L.V, Chinn J., Van Belle G. Prevention of antibiotic-associated diarrhea by Saccharomyces Boulardii, Gastroenterology, (1989), 96, 981-988.
Surawicz C.M. Mc Farland L.V Elmer G.W., Chinn J. Treatment of recurrent Clostridium difficile colitis with vancomycin and Saccharomyces Boulardii. The American Journal of Gastroenterology, (1989), 84, 1285-1287.
Tempe LD., Steidel AL, Blehaut H., Hasselmann M. Lutun PH., Maurier F. Prévention par Saccharomyces Boulardii des diarrhées de l’alimentation intestinale à continu. La semaine des hôpitaux de Paria, (1993), 59, 1409-1412.
Toothaker R.D., Elmer G.W. Prevention of clindamycin-induced mortality in hamsters by Saccharomyces Boulardii. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, (1984), 26, 52-56.
Oli, M.W., et al., Evaluation of fructooligosaccharide supplementation of oral electrolyte solutions for treatment of diarrhea: recovery of the intestinal bacteria, Dig Dis Sci (1998), 43(1):138-47. Roberfroid, M.B., Health benefits of non-digestible oligosaccharides, Adv Exp Med Biol (1997), 427:211-19.
E Papaleo et al.(2007), Myo-inositol in patients with polycystic ovary syndrome: A novel method for ovulation induction. Gynecological Endocrinology: Vol. 23(12): 700-703.
AD Genazzani et al.(2008), Myo-inositol administration positively affects hyperinsulinemia and hormonal parameters in overweight patients with polycystic ovary syndrome. Gynecological Endocrinology, Vol. 24(3): 139–144.
Raschka L. et al. Mechanisms underlying the effects of inulin-type fructans on calcium absorption in the large intestine of rat Bone. 2005 Aug 26.
Schultz M. et al. Effects of feeding a probiotic preparation (SIM) containing inulin on the severity of colitis and on the composition of the intestinal
microflora in HLA-B27 transgenic rats. Diagn. Lab. Immunol. 11(3):581-7, 2004.
Weaver C.M. Inulin, oligofructose and bone health: experimental approaches and mechanisms. Br. J. Nutr. 93 Suppl 1:S99-103, 2005.
Zafar T.A. et al. Inulin effects on bioavailability of soy isoflavones and their calcium absorption enhancing ability. J. Agric. Food Chem. 52(10):2827-31, 2004.

 

Dodatne informacije

Weight 0,0231 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Fortif 4 prehransko dopolnilo – probiotik za uravnavanje črevesne flore pri antibiotikih in zdravilih, BREZ LAKTOZE”

Sestavine:Saccharomyces Boulardii (DBVPG 6763) 20 MLD CFU/g, zunanja prevleka: kapsula iz hidroksipropil metilceluloze, Lactobacillus acidophilus (DSM 21717) 100 MLD CFU/g, Lactobacillus casei (DSM 27537) 100 MLD CFU/g, Baobab (Adansonia digitata L. ) sadež, fruktooligosaharidi, inozitol, sredstva proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin in silicijev dioksid.

Aktiviranje sestavin v skladu s spagirik metodologijo.

Povprečna vsebnost glavnih sestavin               Za dnevni (maksimalni) odmerek (3 kapsule)

S. Boulardii                                                                       10,5MLD UFC

L. casei                                                                              4,5MLD UFC

L. acidophilus                                                                  4,5MLD UFC

Baobab sadež                                                                    110mg

FOS                                                                                     45mg

Inozitol                                                                               45mg

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve