Pogosta vprašanja

FAQ / Pogosta vprašanja

Spagirika je starodavni postopek priprave izvlečkov iz rastlin: na kratko, je sposobnost proizvodnje rastlinskih matičnih tinktur , t.j. raztopin, ki izhajajo iz rastline same, skozi naravni proces iztiskanja (v kozmičnem rastlinjaku in t. i. dvojnem demižonu). Tako lahko pridobimo in potenciramo vse funkcionalne snovi rastline, ne da bi jih poškodovali z izpostavitvijo stresu, ki ga povzroča strojna ekstrakcija.

Beseda alkimija izhaja iz arabske besede “Al-Kimiya”, ki pomeni »božja kemija«. Vendar pa ta »kemija«, nekoč znana pod imenom spagirika, ni enaka znanosti, kot jo poznamo danes. Glavna razlika med današnjo spagiriko in alkimijo je v filozofskem, duhovnem in transcendentalnem značaju alkimije.

Pri pridelavi matičnih tinktur podjetja Erbenobili (FitoMater) rastlina ne macerira v navadni vodi in navadnem alkoholu, kot je sicer značilno za običajne spagirične tinkture, ampak uporabljamo rdeče vino in etilni alkohol iz spagiričnega rdečega vina. Pri matičnih tinkturah po francoski farmakopeji je ekstrakcijsko razmerje med rastlino in vodno alkoholno raztopino 1:10, kar pomeni, da je vsak kilogram suhega zdravila maceriran v 9 litrih vodno alkoholne raztopine. Pri pridelavi spagiričnih matičnih tinktur podjetja Erbenobili pa je ekstrakcijsko razmerje 1: 5, kar pomeni, da damo v posode svežo rastlino in jo nato prelijemo z vodno alkoholno raztopino iz rdečega vina in etilnega alkohola spagiričnega vina, dokler rastlina ni skoraj popolnoma potopljena (običajno je razmerje od 1:4 do največ 1:5, odvisno od rastline).

Najprej moramo poudariti, da je naš kozmični rastlinjak opremljen z napravo za nadzor temperature zraka, ki omogoča neposreden nadzor nad temperaturo in se aktivira takoj, ko ta preseže 37 °C. Tako vzdržujemo normalno telesno temperaturo človeka, ki je okoli 36,8 ° C. Tukaj so steklene posode demižon, ki vsebujejo sveže rastline in raztopino (rdeče vino in spagirični alkohol) položene na rečni pesek in izpostavljene pogojem nadzorovane vlažnosti in temperature, svetlobi sonca in lune ter energiji glasbe, ki se širi po našem kozmičnem rastlinjaku. V takih pogojih v naših steklenih posodah ustvarimo »mikrokozmično cirkulacijo«. Samo v kozmičnem rastlinjaku lahko zagotovimo blago ekstrakcijo, ne da bi rastlino obremenjevali s stresom ali kakorkoli poškodovali spagirično tinkturo in njene sestavine, ki predstavljajo resnični vir za človeštvo. Drugače je seveda pri drugih metodah ekstrakcije, pri katerih uporabljajo stroje in s simulacijo sil narave zeliščni ekstrakt pridobijo v pičlih 24 urah, za razliko od našega spagiričnega postopka, ki traja 40 dni.

Podjetje Erbenobili uporablja rdeče vino in etanol predvsem kot ekstrakcijsko topilo. Ta tehnika izboljšuje biorazpoložljivost rastlinskih kompleksov in pospešuje njihovo aktivnost. Poleg njegovih ekstrakcijskih lastnosti vino uporabljamo tudi zaradi visoke vsebnosti vode (deževnice in rose (kozmična energija), ki predstavljata okoli 80 % vseh sestavin) in močne koncentracije aktivnih sestavin: ogljikovi hidrati (glukoza in fruktoza), pektina, galatov, flavonoidov, antocianinov, resveratrola, aromatičnih eteričnih olj; organskih kislin: jabolčne, jantarne, salicilne in vinske; fosforja, kalcija, magnezija, bakra, mangana, železa, natrija, vitaminov A, B1, B2, C in PP ter 500 elementov v sledovih. Lahko bi rekli, da je vino že samo po sebi spagirična raztopina.

Prehranska dopolnila so živila, ki dopolnjujejo običajno prehrano, saj predstavljajo zgoščen vir samostojnih ali kombiniranih hranil, kot so vitamini in minerali, ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, zlasti, vendar ne izključno, aminokislin, esencialnih maščobnih kislin, vlaknin in rastlinskih izvlečkov.

Prehranska dopolnila so po definiciji »živila«”. Ker so živila in ne zdravila, se lahko uživajo brez posvetovanja z zdravnikom. Kljub temu pa je priporočljivo, da se pred začetkom uporabe vedno posvetujte z zdravnikom ali zeliščarjem, saj kljub temu, da gre za naravne proizvode, obstajajo določene kontraindikacije ali možnost motenj v učinkovanju drugih zdravil, ki jih sicer jemljete.

Nacionalne ustanove, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in pakiranjem živil za posebne prehranske namene in prehranskih dopolnil, morajo biti skladno z direktivo 89/398/EGS, ki se nanaša na živila za posebne prehranske namene, odobrene s strani ministrstva za zdravje.

Dovoljenje za proizvodnjo in/ali pakiranje je izdal “po preverjanju, da sanitarni pogoji in tehnične zahteve, ki jih predpiše D.P.R. 26. marca, 1980, št 327, kakor je bila spremenjena, in v zvezi z razpoložljivostjo ustreznega laboratorija za preizkušanje izdelkov” (člen. 10 zakonske Uredbe 111/92). Preverjanje izvaja Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z nacionalnim inštitutom za zdravje, s pomočjo nadzorne skupine, ki vključuje tudi predstavnike lokalnih zdravstvenih oblasti, ki so odgovorni za to področje.

Dokazano je, da sonce in luna povečujeta energijo rastlin. V sončnem sevanju (pozitivno) in lunarnem sevanju (negativno) so prisotni nevtrini in fotoni: nevtrini delujejo na soli v raztopini in so odgovorni za spremembo atomske strukture, fotoni pa imajo po mnenju nekaterih univerzalni spomin oziroma so nosilci kozmičnega spomina in torej prinašajo znanje z ene strani kozmosa na drugo. Skozi proces cirkulacije znotraj steklenih posod fotoni tako postanejo nosilci kozmične energije, ki se absorbira iz rastlin.

Seveda je razlika precejšnja. Laboratoriji, kot je naš, imajo dovoljenje za proizvodnjo in pakiranje:

  1. živil za posebne prehranske namene;
  2. živil z dodanimi vitamini in minerali, v skladu z Uredbo (ES) 1925/2006;
  3. prehranskih dopolnil.

Laboratoriji z dovoljenjem za proizvodnjo prehranskih dopolnil z izključno zeliščnimi sestavinami lahko uporabljajo le rastline in izvlečke rastlinskih aktivnih sestavin v njih.

Poleg tega, da proizvajajo prehranska dopolnila samo iz zeliščnih sestavin, lahko torej laboratoriji, kot je laboratorij podjetja Erbenobili, vitamine in minerale uporabljajo tudi v svojih izdelkih in tako energijo rastlin dopolnijo z aktivnimi učinkovinami.

Spagirični izdelek je strast, v katero proizvajalec usmeri vse svoje vire v želji, da bi dosegel celovito kakovost.

Celovita kakovost pomeni kakovost z vidika fizikalnih, alkimističnih in čutnih značilnosti izdelka. Cilj je razširiti nov koncept »plemenitih rastlinskih elementov«, ki je tudi odraz odličnosti ter najdragocenejša vrednota podjetja Erbenobili (Erbenobili = plemenite rastline). Celovita kakovost torej pomeni iskanje najboljšega (surovin, spoštovanje narave, rastlin), da bi proizvedli izdelek v popolnem spoštovanju potrošnika in človeka.


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve