Zakaj so probiotiki od Erbenobili najboljši na trgu?

Zakaj so probiotiki od Erbenobili najboljši na trgu?

Da je črevesje temeljni del našega imunskega sistema, kjer se začnejo razvijati številne bolezni našega fizičnega telesa in da se več kot 70% celic imunskega sistema nahaja prav tam je že dolgo znano. Prav tako je znano, da je sedež imunskega sistema prav v tankem črevesju, kjer se dogaja absorpcija in obramba pred toksini, medtem ko v debelem črevesju poteka proces gnitja in vrenja. Vemo tudi to, da mora biti vsaj milijarda dobrih bakterij, da dosežemo probiotični učinek, najpogostejše med njimi pa so laktobacili in bifidobakterije. In vemo tudi to, da v primeru jemanja antibiotikov potrebujemo S. Boluardi, ki je gljiva in je rezistentna na antibiotike, saj nam v tem primeru bifidobakterije in laktobacili ne pomagajo. Prav tako je pomembno kakšen pH imamo v telesu in da nismo zakisani. Še bolj pa je pomembno to, da je pH različen v tankem črevesju, debelem črevesju kot tudi v želodcu in da je izdelava učinkovitih probiotikov zelo odvisna tudi od tega, kar večina proizvajalcev ne upošteva. Cilj probiotikov je, da vzdržujemo dobre probiotične bakterije v črevesju, ki med drugim uravnavajo absorpcijo hranil, proizvajajo vitamine b in skrbijo tudi za to, da črevo ne postane prepustno, saj bi sicer vdrle patogene bakterije v kri, kar se velikokrat zgodi zaradi nezdrave prehrane, v sodobnem času pa tudi zaradi stresa in drugih dejavnikov nezdravega načina življenja. Ker o vsem tem in še o mnogo čem v zvezi s pomembnostjo probiotikov najdete veliko informacij v knjigah, strokovni literaturi in tudi na spletu, svojega prostora ne bom namenil temu, pač pa želim predstaviti v čem se probiotiki Erbenobili razlikujejo od ostalih na tržišču.

Dr. Dominick Cannillo je kot zeliščar in raziskovalec, alkimist, mojster spagirike in razvijalec zeliščnih pripravkov s svojimi sodelavci iz različnih strokovnih področij pri svoji bogati klinični praksi ugotovil, da nobeden od drugih probiotikov na tržišču ni ugodil njegovim strogim zahtevam, ki bi zagotovili učinkovitost pri izvajanju različnih protokolov za številne zdravstvene težave. Prav zato je s pomočjo sodelavcev iz uradne medicine, naturopati, biologi, farmacevti, nutricisti in ostalimi strokovnjaki, ki jim je v interesu naravni način obravnave, izdelal svoje Erbenobili probiotike, ki jih sedaj vključuje pri obravnavi različnih zdravstvenih težav. Zaveda se, da je zelo pomembna obravnava črevesne flore in razstrupljanja preden vključi ostale učinkovite spagirične pripravke. V kolikor nam npr. tanko črevo ne deluje dobro, ki je odgovorno za absorpcijo vseh hranil in mineralov, bo nadaljnja obravnava otežena, prav tako pa tudi pripravki za zdravstvene težave ne bodo tako učnikoviti kot bi bili sicer. In ključno, sami probiotiki ne zadostujejo pri obravnavi različnih zdravstvenih težav, kot želijo nekateri proizvajalci probiotikov prikazati, so le dober temelj na poti nadaljnjega terapevtskega dela, pri katerem so se spagirični pripravki Erbenobili še bolj izkazali v kolikor smo v protokole smiselno vključili tudi posamezne Erbenobili probiotike.

In zakaj so probiotiki Erbenobili tako zelo drugačni od ostalih na tržišču?

Vsi Erbenobili probiotiki Fortif so brez laktoze, prav tako so podkrepljeni z znanstvenimi študijami. Naše probiotike kombiniramo z frukto-oligosahari, ki so verige rastlinskih sladkorjev, narejeni so iz špargljev in artičok. Frukto-oligosaharidi se uporabljajo tudi kot prebiotiki in se v telesu ne prebavijo, dokler ne pridejo do debelega črevesa. V debelem črevesu jih prebavijo dobre bakterije. To pomaga, da dobre bakterije rastejo s pomočjo našega organskega sadeža kruhovca (Baobab), ki daje spodbuden učinek na rast laktobacilov in bifidobakterij v našem črevesju. Z dodajanjem vlaknin inulina kot prebiotika, ki ga najdemo v korenini cikorije (je zdravilna in krmna rastlina iz podreda radičevk, tako je bližnja sorodnica endivje in radiča, vsebuje pa tudi veliko inulina), se ta uporablja tudi za spodbujanje rasti dobrih črevesnih bakterij in z dodajanjem vitaminov, ki so pomembna mikrohranila in so pogosto predhodniki encimov, ki jih vse žive celice potrebujejo za izvajanje biokemijskih reakcij. Vendar človek ne more proizvesti veliko vitaminov, zato jih je treba zaužiti. Probiotične bakterije in tudi koristne bakterije, ki jih najdemo v človeškem črevesju, kot so laktobacili in bifidobakterije, lahko ponovno sintetizirajo in dovajajo vitamine v človeško telo. Pri ljudeh je dobra mikrobiota črevesja sposobna sintetizirati vodotopne vitamine skupine B, kot so kobalamin, folati, piridoksin, riboflavin in tiamin. Probiotiki Fortif upoštevajo tudi pH posameznega dela črevesja in zato je Dr. Dominick Cannillo s sodelavci razvil probiotike, ki fokusirano delujejo npr.  na debelo črevo, spet drugi na tanko črevo, zraven pa so smiselno in na podlagi predhodnih strokovnih študij dodane še ostale sestavine, ki celostno delujejo v posameznem delu črevesja. V tem pogledu so naši Erbenobili probiotiki Fortif zelo edinstveni od vseh ostalih probiotikov na trgu in je v strokovnem pogledu to veliko bolj pomembno od tega kako so testirani. Sicer več o znanstvenih študijah samih probiotičnih sevov, kot tudi o pomenu kruhovca (Baobab) ter inulina v nadaljevanju.

Znanstvene študije probiotičnih sevov za naše Erbenobili probiotike v Fortif, Lactobaob in drugih artiklih, ki vsebujejo probiotične bakterije:

Bifidobacterium bifidum BB01 (DSM 22892) BREZ LAKTOZE

FUNKCIJE:

Rebalans črevesne mikrobiote

ZNANSTVENE ŠTUDIJE:

Vitro študija

Del Piano M. et al. In Vitro Sensitivity of Probiotics to Human Pancreatic Juice. J. Clin. Gastroenterol. Vol 42, Suppl. 3, Part 2, Sept. 2008. (LA02, LPC00).

 

Bifidobacterium longum BL03 (DSM 16603) BREZ LAKTOZE

DOLOČEN KOT: MP ali PF

FUNKCIJE:

Rebalans črevesne mikrobiote

Črevesni tranzit

ZNANSTVENE ŠTUDIJE:

Klinične študije na ljudeh

Del Piano M. et al. The use of probiotics in the treatment of constipation in the elderly. CIBUS, 2005; 1 (1): 23-30.

Vitro študije

  1. a) Of the Plan M. et al. In Vitro Sensitivity of Probiotics to Human Pancreatic Juice (LA02, LPC00, LP01, LR04, BR03, BL03 and BA02). J Clin Gastroenterol. Vol 42, Suppl. 3, Part 2, Sept. 2008.
  2. b) Rossi M. et al. fermentation of fructooligosaccharides and inulin by Bifidobacteria: a comparative study of pure and fecal cultures (BA02). Applied and Environmental Microbiology, 2005; 71 (10): 6150-6158.

 

Lactobacillus rhamnosus LR06 (DSM 21981) BREZ LAKTOZE

FUNKCIJE:

Rebalans črevesne mikrobiote

Inhibicija E. coli, vključno s toksinogenim biotipom O157: H7

ZNANSTVENE ŠTUDIJE:

Klinične študije na ljudeh

Del Piano M. et al. Comparison of the kinetics of intestinal colonization by associating 5 probiotic bacteria assumed either in a microencapsulated or in a traditional, uncoated form. J Clin Gastroenterol. 2012; 46 Suppl: S85-92.

Vitro študija

Mogna L. et al. Assessment of the in vitro inhibitory activity of specific probiotic bacteria against different Escherichia coli strains. J Clin Gastroenterol. 2012; 46 Suppl:S29-32

 

 Lactobacillus acidophilus LA02 (DSM 21717) BREZ LAKTOZE

FUNKCIJE:

Rebalans črevesne mikrobiote

Izboljšanje počutja prebavil

ZNANSTVENE ŠTUDIJE:

Klinične študije na ljudeh

Del Piano M. et al. Comparison of the kinetics of intestinal colonization by associating 5 probiotic bacteria assumed either in a microencapsulated or in a traditional, uncoated form. J Clin Gastroenterol. 2012; 46 Suppl: S85-92.

Internal data in vitro on gut permeability protection and anti-inflammatory activity available upon request for LA02.

 

Lactobacillus plantarum LP09 (DSM 25710) BREZ LAKTOZE

Inhibicija Listeria monocytogenes

Možna uporaba kot starter kultura pri proizvodnji sira in drugih mlečnih izdelkov

ZNANSTVENE ŠTUDIJE:

Internal data available upon request

ODMEREK IZ KLINIČNIH ŠTUDIJ:

10 milijard CFU

5 milijard IFC (brez premaza)

1 milijarda celic (v mikrokapsulirani obliki)

 

Pregled ekološkega kruhovca, baobaba (Adansonia digitata) iz African Journal of Food Science

Izvor vlaken s prebiotičnim delovanjem sadne kaše kruhovca zagotavlja količino topnih (22,54% suhe teže) in netopnih (22,04% suhe teže) vlaken (Manfredini, 2002). Izvedene študije poudarjajo, da ima vodotopna frakcija sadne kaše spodbudne učinke na rast laktobacilov in bifidobakterij (Manfredini, 2002).

African Journal of Food Science Vol. 5(16) pp. 833-844, 23 December, 2011 Available online http://www.academicjournals.org/ajfs ISSN 1996-0794 ©2011 Academic Journals

Pregled

A review of baobab (Adansonia digitata) products: Effect of processing techniques, medicinal properties and uses  Donatien Kaboré1,2,3*, Hagrétou Sawadogo-Lingani1, Bréhima Diawara1,  Clarisse S. Compaoré1, Mamoudou H. Dicko2 and Mogens Jakobsen3

1Département Technologie Alimentaire (DTA)/ IRSAT/ CNRST, Ouagadougou 03 BP 7047, Burkina Faso. 2Laboratoire BAEBIB, UFR-SVT, Université de Ouagadougou, 09 BP 848 Ouagadougou 09, Burkina-Faso. 3Department of Food Science, Centre for Advanced Food Studies (LMC), University of Copenhagen, Rolighedsvej 30, 1958 Frederiksberg C, Denmark.

Sprejeto 2. decembra 2011

International Food Research Journal 19 (4): 1337-1350 (2012)

Domača stran revije: http://www.ifrj.upm.edu.my

Uporaba inulina in probiotikov v zdravju in prehrani

Miremadi, F. in * Shah, N.P.

School of Biomedical and Health Sciences, Victoria University, Werribee Campus, P.O. Box 14428, Victoria 8001, Australia

 

Povzetek

 

Zanimanje za uživanje prebiotikov in probiotikov za izboljšanje zdravja človeka prebavil narašča. Uživanje koristnih probiotičnih bakterij v kombinaciji z oligosaharidi lahko poveča sestavo bakterij v kolonijah in izboljša notranje zdravje.

Zato je saharolitična fermentacija inulina z Bifidobacteria spp. v črevesju ta, kjer se bo njihovo število povečalo in s tem premaknilo ravnovesje mikrobiote v črevesju na „bolj zdravo“ sestavo.

Sinbiotična prehranska dopolnila so opredeljena kot “mešanica probiotikov in prebiotikov, ki ugodno vplivajo na gostitelja z 1) izboljšanjem preživetja in vsaditve živih mikrobnih prehranskih dopolnil v prebavilih ter 2) selektivnim spodbujanjem rasti in aktivnosti enega ali omejenega število bakterij, ki pospešujejo zdravje, in s tem izboljšanje zdravja in dobrega počutja gostiteljev ”(Gibson in Roberfroid, 1995).

 

Zakaj so probiotiki Fortif od Erbenobili bolj kompletni z aktivnejšimi sestavinami od vseh konkurenčnih artiklov na tržišču si sedaj lahko ogledate v tabeli spodaj (npr. Fortif 1):

Več o posameznih Erbenobili probiotikih in izdelkih, kjer so smiselno dodani posamezni sevi probiotičnih bakterij:

Fortif 1 prehransko dopolnilo – probiotik za obnovo črevesne bakterijske flore (debelo črevo), brez laktoze, več preberite tukaj

Fortif 2 prehransko dopolnilo – probiotik za sluznico, urogenitalne težave, okužbe, brez laktoze, več preberite tukaj

Fortif 3 prehransko dopolnilo – probiotik za spodbujanje ravnovesja črevesne flore (tanko črevo), brez laktoze, več preberite tukaj

Fortif 4 prehransko dopolnilo – probiotik, ki med drugim vsebuje S. Boulardii za uravnavanje črevesne flore pri antibiotikih in zdravilih, pri potovanju v južne kraje itd., brez laktoze , več preberite tukaj

Lactobaob – poleg laktobacilov vsebuje tudi 5 različnih encimov. Zakaj so encimi pomembni za črevesno floro si lahko preberete tukaj

Dissentervin prehransko dopolnilo, ki vsebuje trpotec (Plantago Psyllium),Saccharomyces Boulardii , ingver, komarček, repik, borovnico, kurkumo in grozdni sok. S. Boulardii ohranja ravnovesje črevesne mikroflore. Je probiotik, ki regulira vaš črevesni tranzit, balansira črevesno floro in podpira zdrave prebavne sisteme. Beri: “pri diareji”. Več preberite tukaj

Digesvin vsebuje Lactobacillus acidophilus, več preberite tukaj

Torej vsi, ki se ukvarjate oz. se imate namen ukvarjati s terapevtskim delom, pa tudi ostali uporabniki različnih naravnih fitoterapevtskih pripravkov, se morate zavedati pomena obravnave črevesja, vendar tudi tega, da so pravilno narejeni probiotiki zelo pomembni na poti reševanja zdravstvenih težav in priprave organizma, da bo sprejel nadaljnji potek obravnave posamezne zdravstvene težave. Nikakor pa probiotiki niso edini na tej poti, so le zelo pomemben temelj s katerim bomo dosegli optimalno črevesno floro, ki bo podlaga da bodo protokoli za različne zdravstvene težave v kombinaciji z ostalimi spagiričnimi pripravki bolje delovali. Na tem mestu bi izpostavil, da so spagirični pripravki Erbenobili edinstveni saj niso narejeni s pomočjo ekstrakcijskih mašin, zdravilne učinkovine Erbenobili so narejene s pomočjo narave, ki potrebuje 40 dni za posamezni izvleček, zato so zdravilne učinkovine le-teh potencirane v primerjavi z ostalimi naravnimi fitoterapevtskimi pripravki na tržišču. Večina ljudi se ne zaveda, da razni ponudniki prehranskih dopolnil v večini primerov zdravilnih učinkovin ne izdelujejo sami, pač pa jih kupijo na odprtem trgu in zapakirajo v všečno embalažo.  Dr. Dominick Cannillo pa sam izdeluje zdravilne učinkovine s pomočjo spagiričnega postopka kot je opisano zgoraj in je tudi zato edinstven na tržišču in se povsem razlikuje od vseh ostalih ponudnikov raznih prehranskih dopolnil. Ta članek je nastal prav z namenom, ker sem opazil veliko zavajanja, nekateri izmed proizvajalcev probiotikov oz. njihovi predstavniki v Sloveniji so se celo predstavili kot da imajo edini prave probiotike na tržišču, da so probiotiki edina rešitev ipd. Dolgo sem opazoval, sedaj pa sem želel da opazite tudi nas, čeprav se ne poslužujemo agresivnega marketinga. Na glas želim povedati, tukaj smo, za vas in mislim, da smo mi najboljši na tržišču glede na strokovne argumente, ki so navedeni v tem članku. Na vseh vas pa je, da sedaj preizkusite naše probiotike in se sami prepričate ter sami opazite vrhunske terapevtske rezultate.

Besede so samo besede, saj veste če se nekaj govori, lahko tudi postane “resnica”. Pa je vedno vse res kar se govori in piše? Mislim, da temu ni tako in da je potrebno biti pazljiv od kje dobimo vir informacij. Že dolgo se marsikaj govori in velikokrat govorijo tudi nekateri brez vsake resne strokovne podlage in predvsem brez dolgoletnih terapevtskih izkušenj. Sam se opiram na znanje in izkušnje Dr. Dominicka Cannilla in njegovih sodelavcev iz različnih strok (tudi uradne medicine, farmacije, kot tudi naturopatije, iridiologije, biologije in ostalih strokovnih profilov)  in želim povedati našo resnico na glas. To smo mi Erbenobili,… Fortif, Lactobaob in ostali probiotiki,… Yow! Vem »rap« mi ne gre, zato pa imamo res dobre probiotike in ostale spagirične pripravke, s katerimi smo že marsikomu celostno pomagali na poti reševanja marsikaterih zdravstvenih težav in to zelo uspešno in učinkovito. Hvala, ker nam tudi vaš glas seže v več kot deveto vas. Povejte naprej, zelo vam bomo hvaležni, če nam boste tudi vi pomagali širiti resnico. Objem in vse dobro.

Deli ta prispevek


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve