Panika

Panika


Napad panike je obdobje intenzivnega strahu ali nelagodja, ki se lahko pojavi nenadoma in običajno traja manj kot trideset minut, ko nekoga preplavijo močni občutki tesnobe in strahu. Lahko je povezan z nekim dogodkom, ki nas močno pretrese (npr. izguba službe, izguba bližnjega ipd.). Problem nastane, če se pojavijo večkrat in se ponavljajo in se razvijejo v panično motnjo. V kolikor so prisotne tudi tesnobne misli in strah pred ponovnimi napadi panike, ki jih spremlja izogibanje situacijam ter ljudem. Biološko gledano je vzrok v avtonomnem živčnem sistemu, lahko je tudi genetsko pogojen in se prenaša generecijsko.

Simptomi in reakcije

Simptomi vključujejo tremor, plitvo dihanje, znojenje, slabost, omotico, hiperventilacijo, parestezijo (mravljinčenje), hiter srčni utrip, zadušitev, tresenje, pospešeno bitje srca, bolečine v prsih, mravljinci v rokah in nogah, potenje, slabost, občutek zamračenosti uma.

Manifestacija se bistveno razlikuje od tiste, ki se pojavlja pri drugih vrstah anksioznih motenj, saj so napadi nenadni, zdi se, da niso posledica ničesar in so pogosto izčrpavajoči. Epizoda je pogosto označena kot začaran krog, kjer duševni simptomi povečajo telesne simptome in obratno.

Splošni ukrepi

Zdaj je dokazano, kako je ustrezna prehrana neprecenljiva pomoč tistim, ki trpijo zaradi napadov panike. Priporočljivo je, da zmanjšate količino kave in energijskih napitkov, cola napitkov in tistih, ki vsebujejo kofein. Izogibanje drog, kave, alkohola, ker so tudi lahko povod za panični napad. Dobro je zmanjšati sladkor in poseči po zdravem načinu prehranjevanja. Dobro je posegati po polnovrednih zrnih zaradi prisotnosti vlaknin, ki sčasoma vzdržuje uravnoteženo stopnjo glikemije. Sok črnega ribeza, bogat s vitaminom C, normalizira delovanje nadledvičnih žlez. Dobro zalogo magnezija, ki krepi živčni sistem, najdemo v oljnih semenih, zelenolistni zelenjavi, mandljih, soji, ribah, marelicah, figah.

Kateri spagirični pripravki od Erbenobili bi bili primerni za lajšanje in zakaj?

Deprevin vsebuje šentjanževko (Hypericum perforatum), za katero je bilo opravljeno več študij, ki dokazujejo dolgotrajno izboljševanje številnih anksioznih motenj. Z uporabo šentjanževke so se pozitivne rezultate pri tistih, ki trpijo za blago in zmerno depresijo, saj povečuje možgansko aktivnost nevrotransmiterjev, kot sta serotonin in noradrenalin, kar je zakaj je šentjanževka odlično počutje in je uporabna za obvladovanje stresa. Skupaj z vitamini B-kompleksa ohranja živčni sistem zdrav.. Pozor! Ni primerno za nekoga, ki ima antidepresive, saj vsebuje šentjanževko, ki je kontraindiktorna!

Multimagnesio, saj se je pokazalo, da pomanjkanje magnezija negativno vpliva na nadledvično žlezo, ki posledično posreduje stres v telesu. Tudi premalo magnezija povzroči, da telo tvori mlečno kislino, povezano s paniko.

Sedavin vsebuje mešanico svežih izvlečkov iz popkov rastlin Ficus Carica, Tilia tomentosa, Crataegus oxyacanta. Gre za glicerinske macerate, ki vplivajo na avtonomni sistem, srce in arterijski žilni sistem ter imajo anksiolitično, antispazmodično in sedativno delovanje na splošno, z drugimi besedami gre za rastline, ki pomirjajo.

Oligoelement Ca, saj izčrpanost vpliva na centralni živčni sistem. Nizke ravni kalcija povzročajo živčnost, nemir, razdražljivost in odrevenelost.

Argenvin (5 kapljic na jezik 3 -krat na dan pred obroki) z zaviralnim učinkom na proizvodnjo ekscitatornih nevrotransmiterjev sproži stanje sproščenosti, povezano s stanjem lucidnosti.

Serenvin, ker vsebuje baldrijan in lahko pomirja ter zmanjša tesnobo. Znanstvene raziskave kažejo, da baldrijan povzroča izrazito delovanje na GABA receptor, nevrotransmiter v možganih, povezan z anksioznostjo in depresijo. Učinkovitost pripravka Serenvin se sicer v prvi vrsti uporablja pri težavah s spanjem, kjer se baldrijan kombinira z drugimi rastlinami, ki ugodno vplivajo na problematiko povezano z nespečnostjo. In v tem oziru je kompleks, ki je več kot le posamični baldrijan.

Priporočamo

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki omogočajo beleženje obiska in vire prometa, da lahko merimo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve